Ardagh zet in op duurzame inzetbaarheid medewerkers

Marjorie Scholten - kopie

Ardagh in Deventer, de producent van blikken verpakkingen, schakelt regelmatig de ondersteuning in van loopbaanadviseur Marjorie Scholten van Deventer Werktalent. “Wij vinden duurzame inzetbaarheid van de medewerkers belangrijk. In Deventer Werktalent hebben we daarin een vertrouwde partner gevonden”, vertelt HR officer Aline Veijer.

 

Aline heeft de hulp van Marjorie ingeschakeld op het gebied van loopbaanadvies en outplacement. “Marjorie heeft ons voornamelijk geholpen om met medewerkers die het zogenoemde tweede spoor doorlopen een plan van aanpak te maken. Dat wordt als zeer prettig ervaren. Het is voor veel medewerkers een onzekere tijd en dan is het fijn als ze advies en concrete ondersteuning krijgen bij het oppakken van diverse (re-integratie)activiteiten over hun verdere loopbaan.”

 

Toegevoegde waarde
Marjorie geeft aan dat steeds meer bedrijven Deventer Werktalent weten te vinden als het aankomt op loopbaanbegeleiding en outplacement. “Organisaties en werknemers zien steeds meer de toegevoegde waarde van professionele begeleiding door voortdurende dynamiek op de arbeidsmarkt”, vertelt Marjorie. “Als er stagnaties zijn in werk of opleiding vanwege fysiek of mentale problemen dan biedt effectieve begeleiding bij het re-integratietraject zicht op nieuwe kansen naar een mogelijk nieuwe werktoekomst. Loopbaanbegeleiding is voor iedereen die behoefte heeft aan een sparringpartner bij persoonlijke ontwikkeling in werk of bij het vinden van een nieuwe invulling voor de toekomst.”

 

Hulp en ondersteuning
Ardagh werkt samen met Deventer Werktalent, en ook met Sallcon, vanwege het grote netwerk. “Marjorie is van alles op de hoogte en kan ook desgewenst doorverwijzen naar andere instanties. Ze legt onze medewerkers alles rustig uit en er is geen ruis op de lijn. Medewerkers voelen zich dan ook snel op hun gemak. Voor ons als HR adviseurs is het fijn dat een expert van buitenaf meekijkt. Daardoor kunnen wij ons richten op onze werkgeverstaken. Door het inschakelen van een externe partij blijven wij op de hoogte van het proces van onze medewerkers. En ook al bieden de omstandigheden niet altijd garantie op een andere baan, het is fijn dat Marjorie hulp en ondersteuning kan bieden. Dat kan ik iedereen aanraden.”