Bianca vindt structuur bij La Cubanita

P1290102 - kopie

De baan bij tapasrestaurant La Cubanita in Deventer geeft Bianca Klein rust, ruimte en structuur. Deze aspecten passen bij Bianca. “Ik werk alle doordeweekse ochtenden tot 14.00 uur en verzorg de voorbereidingen in de keuken. Daar voel ik me thuis”, vertelt ze enthousiast.

 

De werkzaamheden van Bianca vinden voornamelijk plaats in de keuken, daar waar het eten zich bevindt. Bianca kwam door een etentje met haar vriend bij La Cubanita op het idee om eens een balletje op te gooien bij de bedrijfsleider. Want werken in zo’n gezellig tapasrestaurant sprak haar wel aan. “Ik hou van eten, dus het werken in de keuken wilde ik het liefst.”

 

Passende werkplek

Vervolgens vertelde ze haar wens ook aan haar werkmakelaar Arjan Draaijer, die uiteindelijk in gesprek is gegaan met La Cubanita en de functie concreet heeft gemaakt voor Bianca. “We kennen Bianca inmiddels heel goed en we weten dat ze structuur nodig heeft”, vertelt Arjan. “Ze heeft in het verleden bij een supermarkt gewerkt en we zagen toch dat ze daar niet helemaal op haar plek was door de drukte die daar heerst. Bij La Cubanita hebben we een passende werkplek weten te creëren. Daar probeer ik mij, in samenspraak met de werkgever, hard voor te maken.”

 

Rustige start

“Je ziet dat ze goed kan functioneren als alles volgens een vaste structuur loopt. En wij kunnen haar dit bieden”, vertelt Sam Patelski. Bianca kan niet tegen de hectiek van veel mensen. Dus eigenlijk is ze al weg voordat de gasten ’s avonds om 17 uur beginnen binnen te druppelen. Sam: “Maar Bianca zorgt voor ons altijd voor een rustige start van de dag. Dat is ons zeker wat waard. Wij geven graag een kans aan iemand met een afstand tot werk.”

 

Meer verantwoordelijkheid

Bianca lacht: “Laat mij maar lekker op de achtergrond in de keuken werken.” Arjan geeft aan dat er echter ook wel verantwoordelijkheden op haar schouders rusten. “Je legt bijvoorbeeld specifiek de etenswaren in de koelkast op datum en controleert dit elke dag. Zo maak je best heel wat stapjes vooruit.” Arjan heeft regelmatig gesprekken met Bianca om te polsen hoe het met haar gaat. Zo biedt Deventer Werktalent ondersteuning aan zowel de werkgever als de kandidaat.