Bijeenkomst Horeca ontbijt zoomt in op 50-plusser

P1340854 - kopie

Diverse horecaondernemers kwamen af op het horeca ontbijt bij KonnecteD, dat plaats vond op 25 april. Hier werden ze geïnformeerd over het aannemen van 50-plussers, wat Deventer Werktalent voor ze kan betekenen en ze hoorden alles over de Horeca academie die bij KonnecteD wordt opgezet.

 

Gastvrouwen Lies Philippo en Ilona van Rhee, werkmakelaars van Deventer Werktalent en diep geworteld in de regionale horeca, heten de horecaondernemers welkom. Tijdens het nuttigen van het ontbijt sprak Marcel, werkzaam bij Hotel Gaia over 50-plussers in de horeca. “Ze geven een mooiere balans op de werkvloer”, is zijn reden om iemand aan te nemen die de vijftig is gepasseerd. “Ze zijn verder betrouwbaar, nemen veel expertise mee het bedrijf in en hebben niet altijd de behoefte om 40 uur te werken. Dit kan voor een werkgever, zeker in de horeca, heel prettig zijn.”

 

Samenwerking
Marijn Kroon, mede-eigenaar van Davo uit Deventer werkt regelmatig samen met Deventer Werktalent en KonnecteD. Dit begon twee jaar geleden tijdens De Smaak van Deventer. “Het is snel schakelen met Deventer Werktalent. Elke keer komen steeds weer leuke kandidaten naar ons toe. We hebben net weer iemand aangenomen voor de schoonmaak. Als ik behoefte heb aan eenmalige klussen, opruimen, transport dan bel ik met Lies. Zij regelt dit dan gelijk. De samenwerking is makkelijk en snel.”

 

Horeca Academie
Ilona van Rhee vertelde tijdens het horeca ontbijt iets over de Horeca Academie van KonnecteD, waar mensen zowel de vak- als werknemersvaardigheden aangeleerd krijgen. “Het is de bedoeling dat deze kandidaten duurzaam uitstromen. Na hun praktijkopleiding krijgen ze een certificaat,” vertelt Ilona. In de zomer willen ze bij Deventer Werktalent en KonnecteD om tafel met werkgevers om te zien welke vaardigheden de kandidaten moeten bezitten om bij hen in dienst te kunnen komen. Op basis van die informatie wordt de Horeca Academie verder vorm gegeven. Het is de bedoeling om na de zomer van start te gaan.

 

Meer weten?
Meer weten over geschikte kandidaten voor de horeca of de Horeca academie? Bel of mail met Lies Philippo: 06 – 551 071 98 of [email protected].