Bijeenkomst voor werkgevers over sectorplannen op 29 januari

The face of mass

Speciaal voor werkgevers is er op 29 januari een informatiebijeenkomst over de huidige sectorplannen. Uit de samenwerking tussen gemeenten en andere betrokken partners op het gebied van arbeid is het sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ voortgekomen. De financiële voordelen van dit plan voor werkgevers worden in deze bijeenkomst uiteengezet.

 

Wat zijn de mogelijkheden van alle aangeboden sectorplannen in de regio? Wat zijn precies de voordelen? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven op de informatiebijeenkomst speciaal voor werkgevers over sectorplannen. De bijeenkomst is op 29 januari van 17.00 tot 20.30 uur in het Saxion aan de Handelskade in Deventer. Alle details staan in de officiële uitnodiging van Samen werk maken van werk.

 

De sectorplannen zijn ontwikkeld om onze regio een financiële impuls te geven. Dit kan door middel van het vergroten van duurzame inzetbaarheid of de arbeidsmobiliteit van werknemers. Daarnaast is het een manier om jong talent binnen organisaties te halen en om van werk naar werk trajecten te realiseren.

 

Toekomstgerichte scholing

Eén van die lopende sectorplannen is het plan voor de Bouw en Infrastructuur. Deze is gericht op het behoud van werknemers en het voorkomen van werkloosheid. Daar wordt aan gewerkt door een instroom van nieuwe vakkrachten te realiseren, aangevuld met scholing van de huidige vakkrachten.

 

In totaal worden in het sectorplan Grafimedia 650 werknemers die hun baan verliezen bemiddeld naar werk. Dit gebeurt met toekomstgerichte scholing en reeds opgebouwde (vak)kennis en kwaliteiten die wordt vastgelegd in een ervaringsprofiel of –certificaat. Daarnaast voorziet het plan in een aanbod van verschillende loopbaanadviestrajecten en bedrijfstrajecten.

 

Om- en bijscholing

In het plan voor de branche Groothandel wordt een aantal werkzoekenden in de AGF-sector (Aardappelen, Groente en Fruit) geplaatst. Door middel van om- en bijscholing blijven zij geschikt voor deze sector. Aan de duurzame inzetbaarheid wordt voldaan door de medewerkers een gezondheidscheck te laten doen. Daarnaast is er aandacht voor kennisoverdracht en bevordering van het leren. De aanpak voor de Detailhandel wordt aangevuld met advies vanuit MKB bedrijven.

 

Branches

Tot slot biedt Samen werk maken van werk sectorplannen aan voor de branches ICT, Installatiebranche, Kleinschalig Specialistisch Vakmanschap, Logistiek Twente, Procesindustrie, Schilderen, Onderhoud en Afbouw en daarnaast specifiek in de Stedendriehoek en Noord-Veluwe, de branches Papier- en kartonsector, Transport en Logistiek en Zorg.

 

Geïnteresseerd in wat de sectorplannen voor u als werkgever kunnen opleveren? Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 29 januari en laat u daar bijpraten over de financiële en duurzame voordelen. De officiële uitnodiging vindt u hier.