Burgemeester en wethouders scoren werk met belactie

Closeup of a beautiful business customer service woman smiling

Burgemeester, wethouders en directeuren bellen in de week van 16 tot en met 19 februari persoonlijk naar werkgevers om hen te helpen met het zoeken en vinden van werknemers. De regio heeft haar krachten gebundeld in de nieuwe netwerkorganisatie Regionaal Werkbedrijf. Het doel van de regionale belweek is om de laagste werkloosheid in Nederland te gaan halen.

 

Veertien gemeenten, zes regionale sociale werkvoorzieningen, werkgevers (VNO-NCW), vakbonden, onderwijsorganisaties en het UWV vormen de netwerkorganisatie Regionaal Werkbedrijf die mensen met een vraag om werk wil begeleiden naar een baan bij regionale werkgevers. De regionale actie is een initiatief namens al deze partijen en bedoeld om werkgevers te enthousiasmeren aan dit resultaat bij te dragen.

 

Ondernemers zijn beste ambassadeurs
De werkgevers worden met de belactie op de hoogte gebracht van verschillende arrangementen die het extra aantrekkelijk maken om nieuwe medewerkers aan te nemen. Naast accountmanagers gaan ook de burgemeester, wethouders en andere vertegenwoordigers op 17 februari bellen vanaf Deventer Werktalent. Deventer wethouder Jan Jaap Kolkman: “Ondernemers zijn onze beste ambassadeurs, zonder hen krijgen wij het niet voor elkaar! Daarom gaan we werkgevers persoonlijk bellen om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. En dat is veel in mijn overtuiging.”

 

Debat met prikkelende stellingen
De regionale belweek wordt afgesloten met een slotdebat in de Broodfabriek in Zutphen. Gedeputeerden, lijsttrekkers van partijen Provinciale Statenverkiezingen, wethouders, onderwijsdeskundigen en ondernemers gaan met elkaar in debat over prikkelende stellingen onder leiding van politicologe Roos Wouters. Het debat vindt plaats op 19 februari van 19.30 tot 21.30 uur en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

 

Arbeidsmarkt Event
Op 26 maart organiseert de regio het Arbeidsmarkt Event in Omnisport Apeldoorn. Werkgevers kunnen hier kosteloos hun bedrijf presenteren en werkzoekenden ontmoeten. Ook zal strateeg Menno Lanting een inspiratiepresentatie geven en is het WK Para-cycling bij te wonen. Voor werkzoekenden worden diverse workshops georganiseerd.