Carla als een vis in het water bij FCC

DSC_0531

Carla Mekers werkt sinds begin dit jaar bij FirstCareCompany. De onlineshop in Deventer voor onder andere politie, beveiliging, brandweer, ambulance, eerste hulp en outdoor. Carla heeft dankzij de hulp van Krista van Haaren en Marc van Zanten van Deventer Werktalent de voor haar ideale werkplek gevonden.

 

De winkel aan de Tesselschadestraat is specialist in uitrusting beveiligingsdiensten. Carla staat met haar stralende lach achter de balie, houdt de bestellingen bij via de onlineshop en zorgt voor de voorraad. “Ik heb het ongelofelijk naar mijn zin”, vertelt ze. Carla heeft vroeger een winkel in dierbenodigdheden gehad, maar moest hier noodgedwongen mee stoppen toen er MS bij haar werd geconstateerd.

 

Gemotiveerd
“Ik kan geen hele dagen meer werken, heb meer pauzes nodig, de concentratie is minder en zwaar tillen moet ik vermijden”, geeft Carla aan. Stil zitten is echter niets voor haar, dus ze ging op zoek naar een nieuwe baan. “Toen ik uiteindelijk bij Krista van Deventer Werktalent terecht kwam voelde ik echt een klik. Ze wist wat ik wilde en wat ik aan kon.” Krista lacht: “Carla is ontzettend gemotiveerd. Eigenlijk kon ik haar overal wel voorstellen, maar bij FirstCareCompany is ze op haar plek.”

 

Belastbaarheid
Collega Marc van Zanten beaamt dit. “Ik ken Ard en Yvonne Bennink, de eigenaren van FirstCareCompany heel goed. Ze weten hoe ze met haar belastbaarheid om moeten gaan. In het opbouwtraject hebben ze de werkzaamheden rondom Carla heel goed op maat gemaakt. Dankzij deze randvoorwaarden werkt het voor alle partijen heel goed.”

 

Kans bieden
Ard en Yvonne zijn allebei heel blij met medewerkster Carla. “Voor ons is het eigenlijk al heel gewoon dat Carla hier werkt en dat ze soms eens wat extra pauzes neemt”, vertelt Yvonne. Ard legt uit waarom ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans geven. “Er zijn genoeg mensen die een baan zoeken. Maar sommigen hebben daar meer moeite mee dan anderen. En juist die personen wil ik een kans geven.”

 

Dankbaar
Carla lacht: “Ik hoop dat ik hier heel lang kan blijven werken. De baan past goed bij mij. Ik kan ’s ochtends rustig opstarten en om 16.15 uur ben ik weer thuis, zodat ik even op de bank kan liggen voordat ik weer ga koken. Ik ben iedereen dan ook heel dankbaar.”

 

Ook werk maken van je talent?
Bel werkmakelaars Krista van Haaren of Marc van Zanten via 0570 – 856700 of mail naar [email protected] of [email protected]