Charlotte grijpt unieke kans bij Driekant aan

DSC_0893

Charlotte Roelofs heeft een jaarcontract ondertekend bij Driekant Ambachtscentrum in Zutphen. In de biologische bakkerij waar lekkernijen, maar vooral ook de mens centraal staat, heeft Charlotte een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zijzelf, haar moeder, haar collega’s van De Driekant en Deventer Werktalent hebben dit weten te bewerkstelligen.

 

Het ruikt heerlijk in de bakkerij. Achter de schermen worden er ook na het middaguur nog broden gebakken en heerlijke koeken bereid. Zo steekt Charlotte ook de armen uit de mouwen. Maar eerst is het tijd om het jaarcontract te ondertekenen. “Dit heeft ze echt verdiend”, vertelt Marijn Smit, mede-eigenaar van Driekant.

 

Steeds meer zelfstandig
Charlotte straalt van oor tot oor. “Ik heb ontzettend leuke collega’s en ik mag mooie banketwaren maken. Dat maakt mijn werk zo ontzettend leuk.” Charlotte woont in Deventer en reist drie keer per week naar Zutphen toe. Tegenwoordig doet ze dit zelfstandig, maar in de eerste maanden had ze hier nog wat begeleiding voor nodig. Dit geldt ook voor op haar werkplek, waar een werkcoach met haar meekijkt.

 

Groei en persoonlijke ontwikkeling
Marijn en zijn collega Armijn van Roon hebben Charlotte zien groeien in de afgelopen anderhalf jaar dat ze stage liep. De Deventerse zat op VSO school de Linde en heeft een indicatie ‘Beschut Werken’. Mede daardoor is de arbeidsovereenkomst die ze heeft gekregen uniek. Marc van Zanten van Deventer Werktalent: “Er bieden nog maar weinig werkgevers kandidaten met zo’n indicatie een contract aan. Gelukkig is de Driekant hierop een uitzondering.”

 

Goede samenwerking
Deventer Werktalent heeft gezorgd voor de bemiddeling tussen De Linde en de Driekant. Krista van Haaren van Deventer Werktalent geeft aan dat dit heel goed verliep. “De samenwerking is goed verlopen. Maar ook nu ze het contract heeft ondertekend blijven we Charlotte volgen.”

 

Kwetsbare doelgroep
De kwetsbare doelgroep is bij de Driekant aan het goede adres. De helft van de medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Deventer Werktalent heeft hier al een aantal mensen geplaatst. En met succes blijkt nu ook weer. Charlottes glimlach deze middag verhult een heleboel. “Ik ben gewoon heel blij.”

 

Op de foto vlnr. Marc van Zanten, Krista van Haaren, Marijn Smit, Charlotte Roelofs en Armijn de Roon.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van woensdag 4 oktober 2017.