Derde Verbindingsdag in het teken van hostmanship

P1230285

De derde Verbindingsdag voor de gemeente Deventer en Deventer Werktalent stond in het teken van hostmanship, de klanten het gevoel geven dat ze welkom zijn. In het nieuwe stadhuis kwamen werkmakelaars, inkomensconsulenten en alle collega’s die een rol van betekenis hebben bij een werkzoekende bij elkaar om met elkaar te verbinden en van elkaar te leren.

 

Jan Jaap Kolkman, wethouder van onder andere Werk en Inkomen, benadrukte dat de burger van de gemeente Deventer belangrijk is. “Onze organisaties dienen het publieke belang. De burger staat hierin centraal. Zoals Jette Klijnsma eens zei: ‘een goede ambtenaar is een ambtenaar die de regels volgt. Een betere ambtenaar is degene die daar af en toe in het belang van de burger van afwijkt.’

 

Toneelspel over uitkering
Voor het aanvragen van een uitkering krijgt men te maken met de gemeente Deventer, het UWV en Deventer Werktalent. Organisaties die nauw samenwerken, maar waar altijd ruimte is om te verbeteren en te ontwikkelen. In een kort toneelspel toonde ‘Bert Burger’ waar hij tegenaan liep tijdens de procedures in zijn zoektocht naar werk. Op een later moment verliep alles prima en naar wens, waarmee werd aangegeven dat situaties van werkzoekenden heel verschillend kunnen zijn, maar dat de houding en hulp van onze organisaties klanten een heel eind op weg helpen.

 

Workshops tijdens Verbindingsdag
De gemeente Deventer organiseerde deze editie van de Verbindingsdag en boden twee workshops aan. Ynnovators; waarin ‘ja, maar…’ omgebogen kon worden naar ‘ja, en…’. Een gedragsverandering is lastig door te voeren, maar het helpen van de klant staat voorop en het voeren van gesprekken met een positieve insteek doet alle betrokken partijen altijd goed. Ook hostmanship stond centraal, waarin werd gekeken naar hoe je net dat beetje extra’s kunt bieden bij een klant. De Verbindingsdag had als doel elkaar nog beter te leren kennen en samen te werken. Een geslaagd doel!