Deventer stadskantoor biedt werk in Social Return

janwassink-cover

In het kader van Social Return werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Deventer Werktalent tijdens de bouw van het nieuwe Deventer stadskantoor. Bouwopruimer Jan Wassink is één van hen. Door de crisis kreeg hij steeds minder te doen en belandde hij in de bijstand. Via Deventer Werktalent is hij aan het werk gegaan bij het nieuwe stadskantoor van Deventer.

 

Jan Wassink: “Een klein jaar geleden las ik in een plaatselijk krantje dat bij de bouw van het Stadskantoor hier in Deventer vijf procent van de aanbestedingssom in Social Return moest worden geïnvesteerd. Dat betekende dat bouwbedrijf BAM een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zou moeten inzetten. Vanwege de crisis had ik al een paar jaar steeds minder werk en leefde van een bijstandsuitkering. Dus heb ik me gemeld en in maart kon ik aan het werk als bouwopruimer.”

 

Perfecte samenwerking
In het kader van Social Return (het opnemen van sociale voorwaarden in een aanbestedingstraject) werken tijdens de bouw van het nieuwe Deventer stadskantoor via Deventer Werktalent vijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in verschillende functies voor BAM Utiliteitsbouw. Hoofduitvoerder Wim Koers van BAM is tevreden met alle werknemers die nu op de bouwplaats werken. “De samenwerking met Deventer Werktalent is voor ons perfect.”

 

Krachtenbundeling
In Deventer Werktalent werken gemeente en Sallcon samen om meer mensen met een vraag om werk te koppelen aan werkgevers. Met deze krachtenbundeling zorgen we voor duurzame verbindingen en helpen we door middel van bijvoorbeeld Social Return mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

 

Lees het hele interview met Jan Wassink en hoofduitvoerder Wim Koers in magazine Werkt. van Cedris hier.