Deventer Werktalent en Tactus Verslavingszorg matchen

Tactus Verslavingszorg

Tactus Verslavingszorg in Deventer heeft Deventer Werktalent duizenden producten van een label voorzien. Andersom heeft Deventer Werktalent meerdere vacatures succesvol ingevuld bij Tactus. Door middel van PSO draagt Tactus bij aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Laagdrempelig werk
Tactus is net als Deventer Werktalent een sociale onderneming. De cliënten van Tactus hebben voornamelijk een verslavingsachtergrond. Om hen te helpen hun leven weer op de rit te krijgen, wordt er onder andere dagbesteding aangeboden. Het laagdrempelige werk dat Coppes hiervoor zocht, vond ze via Deventer Werktalent: een grote klus voor het labelen van duizenden producten. Dit is erg goed uitgepakt. Cliënten die normaal in hun stoel blijven zitten, wilden zelfs meehelpen. Wij houden ons aanbevolen voor meer van zulk werk in de toekomst.”

 

PSO
Door gebruik te maken van de diensten van Sallcon en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten, draagt Tactus bij aan hun werkgelegenheid en zitten zij in het PSO-traject. Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt een bedrijf zichtbaar wat de bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Werkmakelaar Renate Smit: “Onbekend maakt onbemind, maar Tactus werkt samen met onze specifieke doelgroep en staat inmiddels op trede 1 op de Prestatieladder.”

 

Geschikte kandidaat
Deventer Werktalent heeft het afgelopen jaar ook een faciliterende rol gespeeld voor Tactus bij het invullen van de vacature voor een sociaal therapeutisch medewerker. Voor de Dagopvang (ook wel ‘huiskamer’) werd er een hulpvaardige, gediplomeerde collega gezocht. Na contact met werkmakelaar Renate Smit van Deventer Werktalent kwam er een geschikte en ervaren kandidaat op gesprek. Deze sociaal therapeutisch medewerker vervult nog steeds naar tevredenheid een coördinerende rol. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren ook drie receptionistes geplaatst.