Deventer Werktalent helpt Postillion Hotel Deventer aan nieuwe medewerkers

Lies Philippo en Sophie Mulders (1)

Deventer Werktalent en Postillion Hotel Deventer werken sinds een half jaar intensief samen. Hierbij worden elkaars kwaliteiten benut, waarbij meerdere werktalenten kansen krijgen om bij het hotel te gaan werken en Deventer Werktalent snel nieuwe medewerkers kan leveren.

 

Het eerste contact werd gelegd op het Deventer Marktplein 2014. Tijdens Deventer Marktplein won Mathilde van der Weerd van Postillion Hotel de award voor Ondernemer van het Jaar. Ze kregen er veel publiciteit door, wat leidde tot veel extra boekingen voor bijvoorbeeld vergaderingen. “We zijn meer in the picture gekomen bij Deventenaren. Het zorgt voor meer inloop en daarom hebben we meer mensen nodig.”

 

Goed resultaat

De vacatures die vrijkomen, stuurt Mulders direct naar werkmakelaar Lies Philippo. “Deventer Werktalent doet het voortraject, zodat de eerste selectie al klaar is. Deventer Werktalent stuurt niet zomaar een mogelijke kandidaat, iemand moet wel passen binnen het hotelleven.” Flexibiliteit, multitasking en assertiviteit zijn hierbij cruciaal. “Het werkt op deze manier fantastisch. Het scheelt mij veel tijd en zorgt snel voor goed resultaat.”

 

Informatiemarkt

Een maand geleden organiseerden beide partijen een informatiemarkt. Voor werktalenten met interesse in hotelwerk was er gelegenheid om vragen te stellen over functies in de bediening, keuken en bij de receptie. De kandidaten en Postillion Hotel Deventer waren enthousiast. “Je maakt op informele wijze kennis. Ik kan meteen zien welk vlees ik in de kuip heb,” aldus Mulders.

 

Smaak van Deventer

Eén van die toppers op de informatiemarkt werd door het hotel uitgenodigd om hen te helpen op De Smaak van Deventer. Op hét culinaire evenement van Deventer, waar allerlei restaurateurs zich van hun beste kant laten zien, liet werktalent Tomas zien welke skills hij in huis heeft in de keuken en de bediening. Een prima kandidaat aangeleverd door Deventer Werktalent, die binnenkort een werkplek krijgt aangeboden.

 

Lees het volledige artikel in de bijlage de Ondernemer van de Stentor van zaterdag 13 en zondag 14 juni.