Deventer Werktalent informeert over payrolling

P1170813

Deventer Werktalent en Eigen Kracht Deventer Vrouwen organiseerden eind afgelopen week een informatiebijeenkomst over payrolling. Geïnteresseerden kregen uitleg van verschillende sprekers over deze manier van werkdienst, hoe het in de praktijk werkt en hoe dit te combineren is met parttime werk.

 

De zaal stroomt vol, de interesse in payrolling is zeker aanwezig. Jolanda Beenen van Online-People, een payroll organisatie, bijt het spits af en vertelt wat payrolling inhoudt. “Wij zijn een partner in goed werkgeverschap,” vertelt ze. “Bij payrolling ben je niet in dienst van een organisatie, je selecteert zelf je opdrachten en wij nemen de salarisadministratie, pensioenregeling, premies en verzekeringen voor onze rekening.” Ideaal voor mensen die niet op die administratie zitten te wachten.

 

Uitkering behouden
Vervolgens is een praktijkdeskundige aan het woord. Hij is vormgever en had een jaar geleden nog een uitkering. Omdat hij naast zijn uitkering voor verschillende klanten posters en flyers maakte, schreef hij zich in bij een payroll organisatie. Op die manier kon hij zijn uitkering behouden en als freelancer bijklussen. De payroll organisatie zit tussen de werkgever en de werknemer, wat altijd leidt tot een driehoeksverhouding.

 

Ken de consequenties
Op welke dingen moet je nu letten om te zorgen dat je uitkering niet in gevaar komt? Peter Groot, inkomensconsulent, en Giny van der Heide van de uitkeringsadministratie werken allebei bij de gemeente Deventer en gaven hier antwoord op. Houd contact met je werkmakelaar als je wilt gaan werken naast je uitkering. Liever vooraf dan achteraf bekendmaken. En zorg dat je vooraf weet wat de consequenties van je inkomsten zijn voor je uitkering.

 

Financiële ondersteuning
Ook het GROS (Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt) heeft een adviserende rol bij startende ondernemers. Het samenwerkingsverband van de gemeente Apeldoorn en Deventer biedt naast advies ook begeleiding en financiële ondersteuning. Voorlichter Arnold van Diessen legde uit dat GROS wil voorkomen dat mensen in een uitkeringssituatie raken of blijven.

 

Wanneer je als freelancer aan de slag wilt, zijn de volgende websites wellicht handig: Freelancer.nl, baanmatch.nl en 4-freelancers.nl.