Deventer Werktalent en Van Wijnen tekenen overeenkomst

Henk de Jager en Jeroen Kroese

Deventer Werktalent, Sallcon en Van Wijnen Oost B.V. hebben een samenwerkingsconvenant gesloten. Doel hiervan is de samenwerking te intensiveren met inzet van de Social Return (SR) verplichting. De mogelijkheden die Sallcon en Deventer Werktalent hierin bieden zijn breed, van goed personeel naar gevarieerde diensten en hoogwaardige producten.

 

Van Wijnen werkt al jaren samen met Deventer Werktalent en Sallcon door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten voor de Social Return (SR) verplichting. Dit houdt in dat Van Wijnen, net als alle bouwbedrijven, een percentage van 5% bij aanbestedingen aan SR moet besteden. Hiermee zijn zij bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Naast personeel, biedt Sallcon ook diensten en producten van onder andere de afdelingen Hout, Metaal en Schoonmaak.

 

Noordrand en Stadhuiskwartier

De Noordrand en het Stadhuiskwartier in Deventer zijn huidige projecten waarin wordt samengewerkt. Daarnaast is Deventer Werktalent betrokken bij de renovatie van het Stadskantoor Zwolle door geluiddempende isolatiepanelen te maken, dat de ruimte isoleert en tevens het geluid dempt. SR wordt ingevuld door middel van het produceren van de panelen op de metaalafdeling en de logistieke afhandeling hiervan door medewerkers van het Magazijn.

 

Regionale functie

Het samenwerkingsconvenant spreekt van een regionale functie voor Deventer Werktalent en Sallcon, om in de toekomst ook met andere vestigingen, Apeldoorn en Eibergen, invulling te geven aan SR. De vaste contactpersoon is Froukje Witteveen, accountmanager Commercie. Zij heeft de ervaring en kennis over wet- en regelgeving in huis en zorgt naast ondersteuning bij bouwprojecten ook voor het contact met projectleiders, onderaannemers en leveranciers.

 

Social Return

Deventer Werktalent is een interessante partner om invulling te geven aan Social Return. Deventer Werktalent werkt met vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voldoet hiermee aan de overheidsvoorwaarde dat bij aanbestedingen minimaal 5% van de opdrachtsom wordt aangewend om werk te genereren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.