Deventer Werktalent verrast Tauw met Dikke-duimtaart

dikke duimen tauw taart

Onlangs zette Angelique Bolink haar handtekening onder een vast contract als secretaresse bij Tauw. Na een geslaagde proefperiode, is zij per 1 oktober in vaste dienst bij het (milieu) advies- en ingenieursbureau in Deventer.

 

‘Ik kan alles’ zegt Angelique lachend als werkmakelaars Martijn Harmsen en Martine Bosman haar op het werk komen verrassen met een Dikke-duimtaart. Collega Dianne beaamt dat volmondig, maar dat was best even spannend in het begin. Angelique heeft een beperkt gezichtsvermogen en de werkzaamheden op het secretariaat bestaan onder andere uit het redigeren van teksten en het controleren van goed gebruik van de huisstijl. En hoe doe je dat als je visueel beperkt bent? ‘Net zoals iedereen,’ legt Angelique uit, ‘alleen dan op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo’. En daar hebben de collega’s bij Tauw alle begrip voor.

Ervaringsles slechtziendheid

Om te ervaren hoe het is om te leven met een beperkt gezichtsvermogen volgden 25 collega’s van Angelique een ervaringsles slechtziendheid. Met een zwaar verduisterde bril voerden ze opdrachten uit zoals theezetten, de dienstregeling bij de bushalte uitpluizen en een kopietje maken van pagina 24 van een bepaald boek. Dianne: ‘Dan kom je erachter hoe ontzettend vermoeiend het is als je slecht ziet. Alles kost zo veel energie’. Manager van de Business Unit Industry, Martin Doeswijk, is blij met de nieuwe aanwinst van zijn afdeling: ‘Angelique kan en wil alles. Ze heeft de mentaliteit van een topsporter.’

 

De werkmakelaars willen met deze taart benadrukken hoe blij ze zijn met een werkgever als Tauw. Een werkgever die denkt in mogelijkheden, die ziet wat iemand allemaal kan en die bereid is aanpassingen door te voeren op de werkplek, waardoor iemand met een beperking echt tot zijn of haar recht komt.