Deventer Werktalent is voorbereid op Participatiewet

Een beeld krijgen van onze kandidaten (3)

Op 1 januari 2015 gaat de Participatiewet in. Dat betekent dat er veel gaat veranderen voor mensen die op zoek zijn naar werk. Deventer Werktalent, de samenwerking tussen Sallcon en de gemeente Deventer, hebben daar een belangrijke rol in en willen goed voorbereid zijn. Beide partijen werken hard om dat te realiseren.

 

Deventer Werktalent wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van alle re-integratieactiviteiten voor de inwoners van de gemeente Deventer. In samenwerking met de gemeente is het doel om zoveel mogelijk mensen zo regulier mogelijk actief te laten zijn. Voor inwoners voor wie regulier werk nog niet kan, wordt gekeken op welke manier zij wel actief kunnen zijn. Mensen die het niet op eigen kracht redden, kunnen rekenen op ondersteuning van de gemeente Deventer bij, het vinden van een goede onderwijsplek, het krijgen van zorg en het meedoen in de samenleving.

 

Deventer Werktalent is er voor jou

Deventer Werktalent denkt in kansen. Iedereen heeft talent en iedereen verdient een kans. Daarom spreken wij over kandidaten. Deventer Werktalent wil dat werk voor iedereen bereikbaar wordt. Om dat te bereiken willen we de kandidaten zo goed mogelijk kennen. De kandidaten weten ook wat zij van ons mogen verwachten. Inwoners van de gemeente Deventer die vanaf 1 januari 2015 voor het eerst werk zoeken en/of een uitkering aanvragen, kunnen terecht bij Deventer Werktalent op de Kamperstraat.

 

Een beter beeld krijgen

Om goed voorbereid aan de slag te gaan met de Participatiewet vanaf 1 januari 2015 willen we alle huidige kandidaten nog beter in beeld krijgen. Om dit te doen is Deventer Werktalent bezig om bij al haar kandidaten een vragenlijst af te nemen met behulp van Dariuz Works® Wegwijzer. De vragen gaan over zaken als kwaliteiten, interesses en werk. Op die manier krijgen Deventer Werktalent en de gemeente Deventer een beter beeld van hun kandidaten.