Deventer zoekt werk brengt ruimt 300 werkzoekenden op de been

Foto werkmarkt Deventer zoekt werk 30 maart

Deventer zoekt werk is donderdag 30 maart zeer goed bezocht. Ruim 300 werkzoekenden zijn op de been gebracht door de organiserende partijen Deventer Werktalent en UWV. Tijdens de werkmarkt kregen deelnemers de nodige informatie over solliciteren, loopbaanadvies en werk.

 

“We zijn enorm blij met het aantal mensen dat deze werkmarkt bezoekt”, vertelt werkmakelaar Froukje Witteveen van Deventer Werktalent. “Blijkbaar voldoen we aan de vraag om kennis te delen met mensen die werk zoeken of een nieuwe stap in hun carrière willen maken. Vorig jaar hadden we alleen een avondprogramma voor alle Deventenaren. Dit jaar hebben we er ook een middagprogramma aan gekoppeld voor alle werkzoekenden die ingeschreven staan bij het UWV en een traject hebben lopen bij Deventer Werktalent. Om deze grote groep mensen optimaal te bedienen hebben we de duur van het programma uitgebreid.”

 

Interessante workshops

Het is een komen en gaan van mensen. Jong en oud, laag- en hoogopgeleiden en mensen die weleens een carrièreswitch willen maken. En ze komen niet voor niets. Zo zijn er vier interessante workshops: ‘De kracht van jouw kwaliteiten’, ‘Werk veroveren met social media’, ‘Effectief solliciteren – hoe kijkt de werkgever?’ en ‘Eerste Hulp Bij Afwijzing’. Ook laten deelnemers hun cv checken, bezoeken zij de vitaliteitsstand en wordt er gretig gebruik gemaakt van de diensten van de professionele fotograaf die hen voorziet van een nieuwe profielfoto.

 

Extra zetje

Tijdens Deventer zoekt werk zijn er tevens 35 werkgevers en uitzendorganisaties die informatie gaven over banen. Voor sommige mensen is dit het extra zetje in de rug om daadwerkelijk eens op een werkgever af te stappen. Dit ziet ook Michiel van Heuvelen van het UWV: “We brengen in het klein vraag en aanbod bij elkaar. De potentiële werknemer kan gelijk kijken of zijn cv matcht met de baan. Maar een werknemer krijgt door deze werkmarkt ook nieuwe inzichten. Ben ik nog wel voldoende geschoold of is het verstandig dat ik een leerwerktraject ga volgen?

 

Kleine speeddates

Margreet Eilert en Mariska Sloterdijk van IWR (International Wellness Resorts) hebben een aantal leuke kandidaten ontmoet die ze graag willen uitnodigen voor gesprek. “Deze werkmarkt is voor ons erg interessant. We creëren hier eigenlijk kleine speeddates”, vertelt Eilert. “We zoeken voor zeven wellness resorts parttimers, fulltimers en oproepkrachten. Hierin zijn we geslaagd.”

 

De volgende editie van Deventer zoekt werk vindt plaats in het najaar van 2017.