DEVENTER ZOEKT WERKT GEEFT WERKZOEKENDEN MEER ZELFVERTROUWEN

Foto Deventer zoekt werk 19 september - voor website uitgelicht

De tweede editie van de open informatieavond Deventer zoekt werk die maandag 19 september is gehouden heeft zo’n 180 werkzoekenden op de been gebracht. Op de avond, die georganiseerd is door Deventer Werktalent, gemeente Deventer en UWV, konden de deelnemers alle nodige informatie vinden over solliciteren, loopbaan en werk.

 

“Het is echt een groot succes”, vertelt werkmakelaar Eline Derks van Deventer Werktalent. “Je ziet mensen soms wat voorzichtig binnenkomen, maar met een heel goed gevoel de deur weer uit gaan. Dat is zo mooi om te zien. We willen werkzoekenden net dat extra stukje zelfvertrouwen geven door middel van het geven van workshops en informatie van onze netwerkpartners. Daarnaast is er de mogelijkheid om je cv op te laten pimpen en een profielfoto te laten maken.”

 

Kennis vergaren

De hele avond is het een komen en gaan van werkzoekenden van verschillende pluimage. Jong, oud, mensen met veel ervaring en echte jobhoppers. Een hoogopgeleide jongeman is bij de bijeenkomst om kennis te vergaren op het gebied van solliciteren. “Ik ben inmiddels een half jaar werkloos. Het is best frustrerend om geen werk te hebben”, erkent hij. “Daarom probeer ik alles aan te grijpen om in beeld te komen bij bedrijven.”

 

Top-of-mind

Recruiter Judith Brouwer van Randstad en Daniël Hartman van Deventer Werktalent geven de workshop over social media. Judith: “Ruim 5,5 miljoen Nederlanders hebben een profiel op LinkedIn. Zorg dus dat je opvalt. Referenties en aanbevelingen kunnen net het verschil maken.” Daniël geeft aan dat je als werkzoekende regelmatig updates moet plaatsen, zodat je laat zien dat je de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied bij houdt. “Zorg dat je top-of-mind bent.”

 

Gelijk solliciteren

Een vrouw van middelbare leeftijd bezoekt de workshop ‘Werk veroveren met social media’, omdat ze naar eigen zeggen “niet zo handig is met LinkedIn”. Ze vindt de open informatieavond heel informatief. “Inmiddels ben ik drie maanden werkloos. Ik kijk heel goed rond voor geschikte vacatures en dat is nog niet zo makkelijk. Dus ik ben aangenaam verrast dat ik hier een leuke vacature heb gevonden. Morgen ga ik gelijk solliciteren.”

 

De volgende editie van Deventer zoekt werk vindt plaats in het voorjaar van 2017. De exacte datum wordt binnenkort gepubliceerd op www.deventerwerktalent.nl/deventerzoektwerk.