Doorzettingsvermogen en Deventer Werktalent helpen Brenda aan baan

John Groes, Brenda van den Brink en Lies Philippo 2

Door niet bij de pakken neer te gaan zitten en op eigen initiatief uitvoerig te gaan solliciteren, kwam Brenda steeds verder in haar zoektocht naar werk. Deventer Werktalent gaf haar het laatste zetje om de deuren te openen naar haar huidige baan bij Groes Bewindvoering.

 

Aan de lopende band schreef Brenda sollicitatiebrieven naar een restaurant, de carwash, zorginstellingen en nog veel meer bedrijven. Vaak met dezelfde reden voor afwijzing: haar leeftijd. Haar schat aan ervaring op administratief en financieel gebied bleef onopgemerkt, totdat ze bij Deventer Werktalent kwam. Na een korte periode bij een sollicitatiecoach, kwam ze in contact met de juiste werkmakelaar voor haar.

 

Netwerkgesprek

“Ik moest iemand hebben die mij voor kon stellen, iemand die de deuren openhoudt in het bedrijfsleven,” vertelt Brenda. Die persoon vond ze in Lies Philippo, binnen Deventer Werktalent één van de accountmanagers die het contact met werkgevers onderhoudt. Philippo leerde Brenda kennen als een proactieve vrouw die weet wat ze wil. “Ik zag meteen wat Brenda kan. Na een netwerk-gesprek wist ik dat ze perfect bij Groes Bewindvoering zou passen.”

 

Financieel beheer

Groes Bewindvoering is een bureau dat zich toelegt op beschermingsbewind, inkomensbeheer en schuldhulpverlening voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn hun eigen financiën te beheren. Met haar vlotte babbel en no-nonsense houding past Brenda prima in het team van eigenaar John Groes. Philippo bracht hen in contact en de match was direct gemaakt.

 

Op mijn plek

Brenda houdt zich als administratief medewerker bezig met onder andere het opnemen van de telefoon en het nakijken van de binnengekomen rekeningen. Doordat Brenda zelf een aantal jaren te maken heeft gehad met een uitkering, weet ze van de hoed en de rand en zit ze nu op de juiste plek. “Ik wilde heel veel doen en niet thuis afwachten,” vertelt ze. “Tientallen mails en sollicitatiebrieven gingen de deur uit. Deventer Werktalent heeft de juiste contacten voor werkzoekenden en hielp mij verder. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

 

Direct contact

Groes vertelt: “Brenda heeft de drive die we zoeken. Het is voor ons ook een vorm van maatschappelijk ondernemen. Hiermee haalden we haar uit de bijstand. Het gevoel over haar is goed, ze heeft ervaring met de schuldhulpverlening, kan met mensen omgaan en is bekend met de materie.” In de toekomst weet Groes waar hij ook op zoek kan gaan naar vakkrachten. “Door het directe contact scheelt het mij veel tijd. Deventer Werktalent hoort het wanneer ik vacatures heb openstaan.”

 

Dit artikel verscheen in de Deventer Post op woensdag 4 november. Bekijk het hier op pagina 15.