Dorien voelt bewondering bij Humanitas

Humanitas - Lies, Femke en Dorien - kopie

Dorien Bonnes lacht van oor tot oor. Ze werkt bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas aan de Radboudlaan in Deventer als Helpende. “Ik vind het ontzettend mooi om mensen in de woongroep te mogen helpen. Daarnaast heb ik fantastische collega’s die bewondering uitspreken voor elkaars en mijn kwaliteiten. Het voelt dus, zo na mijn zware burn-out, heel goed om hier te werken.”

 

Dorien is door Lies Philippo van Deventer Werktalent voorgesteld aan Femke Kosters, vrijwilligerscoördinator bij WZC Humanitas. Zij heeft gekeken naar een goede plek voor Dorien om te kunnen re-integreren in het arbeidsproces. “We werken hier met veel verschillende mensen. Het is dan ook een hele puzzel om iedereen op een goede plek neer te zetten. In samenwerking met de manager, Annemiek Rijsdijk, is dat bij Dorien uitstekend gelukt.”

 

Dagelijkse verzorging
Mensen wassen, aankleden, activiteiten doen, koffie inschenken of gewoon een praatje maken. Dorien heeft nauw contact met de twintig bewoners van één van de woongroepen binnen WZC Humanitas. “De afgelopen periode heb ik meer taken gekregen”, vertelt Dorien enthousiast. “Maar dit gebeurt op een rustig tempo. Mijn begeleidster bewaakt mijn grenzen.” Lies Philippo geeft aan dat dit heel belangrijk is. “Als Dorien ergens tegen aanloopt kan ze ook bij de werkcoach van Deventer Werktalent terecht.”

 

Korte lijntjes
Deventer Werktalent en WZC Humanitas hebben al jarenlang een goede samenwerking. Femke: “De lijntjes zijn kort. Lies heeft in het geval van Dorien ruimte geschept, zodat ze langere tijd bij ons kan werken. Dit heeft Dorien nodig. Elke maand maakt ze stapjes vooruit.” Lies is op haar beurt heel tevreden met WZC Humanitas. “Als iemand niet op een bepaalde functie past, dan zoekt Femke binnen de organisatie verder naar een passende werkplek. Het is fijn dat ze zo sociaal betrokken zijn.”

 

Toekomst
In de toekomst hoopt Dorien het niveau VIG-3 aan te kunnen, maar zo ver is het nog niet. “Eerst maar weer alles opbouwen. Dan komt het vanzelf.” Lies beaamt dit: “Dorien is absoluut op de goede weg. Fijn om te zien dat ze zo goed past bij deze organisatie en dat iedereen gek is op haar.”

 

Op de foto vlnr. Lies Philippo, Dorien Bonnes en Femke Kosters.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 5 september 2018.