Een droomplek in het Deventer Ziekenhuis

foto Marian, Soffie, Lies en Ed DZ

Soffie Bartelds had het prima naar haar zin in de schoonmaak, totdat haar contract niet verlengd kon worden. Gelukkig wist Deventer Werktalent een geschikte baan voor haar. Inmiddels werkt Soffie op haar droomplek: in het Deventer Ziekenhuis.

 

Stralend praat Soffie over haar werk: over het afwassen, de collega’s en bovenal de gezelligheid. Ze werkt in de afwaskeuken van het Deventer Ziekenhuis en rijdt de karren vol koffie, voeding en vuile vaat door het ziekenhuis naar de plaats van bestemming. Volop gemotiveerd brengt ze ruim twaalf karren per dienst heen en weer door het ziekenhuis.

 

Geoliede machine
En die motivatie is te zien, volgens leidinggevende Marian Streppel. “Afwassen is geen uitdaging, maar je moet wel een leuk team hebben. In Soffie vonden we iemand die er vol voor gaat en in dat team past.” Het werk in de afwaskeuken is rond lunchtijd zeer druk. Het ziekenhuis miste een extra paar handen. En dat terwijl het als een geoliede machine moet lopen. Marian: “Als er iets vastloopt, dan merk je dat meteen. En hebben de bezoekers in het restaurant bijvoorbeeld geen eten.”

 

Droombaan
Met haar vlotte babbel en verzorgde uiterlijk past Soffie prima in haar nieuwe functie. Een jaar geleden werkte ze nog in de schoonmaak bij Sallcon. Toen haar contract niet verlengd kon worden, bleef ze thuis. Haar droombaan stond haar echter helder voor ogen: werken in het ziekenhuis. Na vier maanden bij Leeuwenbrug, een afdeling van de gemeente was daar de vacature voor hulp in de afwaskeuken van het Deventer Ziekenhuis. “Ik wil graag mensen helpen. Dat doe ik nu,” aldus Soffie.

 

Intentieverklaring
Soffie heeft in haar zoektocht naar een reguliere baan hulp gekregen van werkmakelaar Ed le Fèbre van Deventer Werktalent. Het contact met het ziekenhuis was er al dankzij accountmanager Lies Philippo. Beide partijen hebben sinds anderhalf jaar een samenwerkingsovereenkomst. In de intentieverklaring is vastgelegd dat bij het werven van nieuwe krachten aandacht is en blijft voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de plaatsing van Soffie is dat opnieuw gelukt.

 

Speeddate
Lies organiseerde vorig jaar namens Deventer Werktalent een speeddate waarbij verschillende afdelingen van het ziekenhuis met elkaar kennis konden maken. Werktalenten presenteerden zichzelf daarbij en deelden hun cv’s uit. Marian: “Als grootste werkgever zijn wij het verplicht naar mens en maatschappij om onze overeenkomst onder de aandacht te houden. En dat doen we dus ook.”