Eerste afspraken uit regionale belweek gemaakt

dianne kortschot do ds

De regionale belactie was afgelopen maand bij Deventer Werktalent een groot succes. Samen met het UWV Stedenvierkant belden werkmakelaars tientallen werkgevers op om te vragen wat zij konden betekenen voor werkzoekenden. Inmiddels zijn de eerste afspraken met enthousiaste werkgevers gemaakt.

 

In Deventer was de belactie meer dan geslaagd. Dianne Kortschot, werkmakelaar Deventer Werktalent: “We hebben maar liefst 116 afspraken gemaakt. De eerste hebben inmiddels ook plaatsgevonden en de eerste vacatures zijn al binnen! Deventer sprong er qua aantal afspraken positief uit. De betrokkenheid van werkgevers is hier groot, bovendien zijn Deventer Werktalent en Sallcon ook heel actief in het meedenken met werkgevers.”

 

Meedenken
Bij Zoomworks, een bedrijf gespecialiseerd in video-marketing werkt Sem vanuit Deventer Werktalent. Niek Kuipers, werkzaam bij Zoomworks, is positief: “De belactie is wat mij betreft een goed initiatief. Juist om als werkgever op de hoogte te blijven van de nieuwe mogelijkheden. Bovendien denkt Deventer Werktalent heel erg met ons mee.”

 

Goede begeleiding
Ook Esmé Chaves, werkzaam bij Deventrade, is enthousiast. “Met name in de vakantieperioden hebben wij hier mensen via Deventer Werktalent aan het werk, vooral in het magazijn. Vooral de goede begeleiding en het feit dat Deventer Werktalent erg meedenkt met ons, vind ik fijn. De belactie is een goed initiatief. Juist om deze samenwerking op te zetten en/of voort te zetten.”

 

Lees het hele artikel uit de Stentor van 14 maart hier.