“Ik kan mijzelf zijn en mijn energie in het werk stoppen”

Bertus bij Vimexx

“Ik kan mijzelf zijn en mijn energie in het werk stoppen”

 

In de kantine staat een frisdrankautomaat en een PlayStation. Af ent toe de lunch halen bij de Subway of McDonalds. En ze mogen hun eigen toetsenbord kiezen (dat na werktijd mee naar huis mag om te gamen). Het zijn voorbeelden waarom Vimexx zo’n aantrekkelijke werkgever is voor Bertus; probleemoplosser van de digitale wereld en ijzersterk in online contact met klanten.    

 

Bij Vimexx, een Deventer ICT-bedrijf dat domeinnamen registreert en de hosting van websites en email verzorgt voor bijna 50.000 klanten, werken ongeveer 20 medewerkers. Dagelijks komen er zo’n 500 tot 600 vragen binnen via de mail en zo’n 200 tot 300 vragen via de chatfunctie. Mede-eigenaar Tom Denkers: “Een deel van de werknemers werkt op kantoor en een deel werkt vanuit huis. Iedereen kan inloggen in ons interne helpdesksysteem.” Die flexibiliteit is een van de redenen waarom werken bij Vimexx aansprekend is voor Bertus. Hij beantwoordt vragen, assisteert klanten en lost foutmeldingen op, vanachter zijn computer.

 

Competenties

Tom: “Sommige jongens hebben moeite met persoonlijke interactie en sociale omgangsnormen waardoor werken in veel gangbare bedrijfsculturen voor hun lastig is. Tijdens een kennismakingsgesprek ga ik juist opzoek naar de klik; heeft iemand interesse in ICT en is iemand dienstverlenend ingesteld ? Dat zijn belangrijke competenties voor ons werk. Wanneer iemand bij ons aan de slag gaat, dan zorgen wij voor goede begeleiding. Wij zien in de praktijk dat zodra iemand lekker aan het werk is, zijn draai heeft gevonden, die sociale skills vanzelf verbeteren.”

 

Jezelf zijn

Dat geldt ook voor Bertus Kiffen. In het begin werkte hij meestal vanuit huis. Nu is hij al weer enkele maanden aan het werk en komt hij steeds vaker naar kantoor. Om onder collega’s te zijn, samen een patatje te eten en over games te praten. Bertus: “In het begin was het best spannend. Ik startte met 2 uurtjes per dag, maar inmiddels werk ik full time. De online interactie met klanten gaat me goed af, met vaste klanten bouw ik een relatie op. De collega’s zijn van mijn generatie. We hebben dezelfde humor en dezelfde mindset. Ik kan hier mijzelf zijn en daardoor kan ik mijn energie in het werk stoppen.”

 

Samenwerking

Dankzij de samenwerking tussen UWV en Deventer Werktalent (DWT) zijn inmiddels al verschillende medewerkers succesvol geplaatst bij Vimexx.  Tom:  “De korte lijnen tussen DWT en Vimexx zijn prettig, DWT kent haar kandidaten goed en dat draagt bij aan het succes van de match.”  Daarom gingen werkmakelaars Ilse van Voorden en Martijn Harmsen langs met een “dikke duim taart” om deze geslaagde match te vieren.