Esmeralda doet administratie voor docenten Saxion Deventer

Renate, Mark, Ed en Esmeralda 2

Docenten van de Saxion opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening (SJD) kunnen opgelucht ademhalen. Esmeralda Oppers ondersteunt hen vanaf januari met de administratie. Zij notuleert vergaderingen en bijeenkomsten, coördineert de aanmeldformulieren voor stages en onderhoudt hierover contact met de studenten. “De werkdruk voor docenten was voor de komst van Esmeralda hoog, doordat zij naast lesgeven ook veel bezig waren met allerlei administratieve taken,” vertelt Mark Dorenbusch, teamleider opleiding (SJD).

 

Na een speeddate van Deventer Werktalent viel Esmeralda op door haar onbegrensde motivatie en werd ze gedetacheerd voor dit studiejaar. Haar spieraandoening die leidt tot een chronische moeheid weerhoudt haar er niet van om vol energie deze werkervaring aan te pakken en de docenten hiermee te ontlasten.

 

Aanwinst
Een bedrijfsscan door Deventer Werktalent maakte duidelijk dat de administratieve taken anders ingevuld konden worden binnen Saxion. Er volgde een speeddate met kandidaten en al snel werd
Esmeralda aangenomen. Een aanwinst voor Saxion, zo vertelt Mark. “Ze is geschoold, alleen niet op het hoge niveau waar ze nu op werkt. Onze eerste indruk van Esmeralda was erg positief en die
verwachting heeft ze in de praktijk ook waargemaakt. Ze gaat het gesprek aan met de docenten en heeft haar plek hier helemaal gevonden.”

 

Beperking
Deventer Werktalent kijkt gericht naar de juiste werknemer op de juiste plek. “Het beeld dat mensen hebben van onze kandidaten is vaak onjuist”, vertelt haar werkmakelaar Ed le Fèbre. De nieuwsgierigheid die er is over haar beperking, gaat Esmeralda echter niet uit de weg. “Collega’s kwamen naar mij toe en vroegen voorzichtig: ‘We begrepen dat je een beperking hebt, maar… we zien helemaal niks!’ Ze mogen mij er alles over vragen wat ze willen, daar sta ik open voor.”

 

Mogelijkheid
“De beperking die ik heb, beperkt mij niet in mijn werk. Ik ben een doorbijtertje en vind werk erg belangrijk. Ik kan niet thuiszitten, dan word ik gek. De wereld wordt dan te klein. Werk biedt mij sociale contacten en de kans om te ontwikkelen,” vertelt Esmeralda. Haar werkmakelaar deelt deze positieve instelling: “Esmeralda is zo’n kandidaat die klaar is voor de baan, maar van iemand de mogelijkheid moet krijgen om er te komen.”

 

Toekomst
Die werkmogelijkheid werd geboden door Saxion, via de samenwerking met Deventer Werktalent. Mark: “Bij Saxion gaan we kijken naar hoe we de samenwerking in de toekomst verder gaan vormgeven. Tot nu toe levert het ons precies op wat we ervan gehoopt hadden.” Hetzelfde gevoel heerst bij Esmeralda. “Ik hoop dan ook dat ik hier lang kan blijven!”

 

Dit artikel verscheen in de Deventer Centraal van dinsdag 1 maart 2016.