Gemeenteraadsleden brengen bezoek aan Deventer Werktalent

P1170170

De gemeenteraad van Deventer bezocht Deventer Werktalent op uitnodiging en werd geïnformeerd over het gehele proces dat een werkzoekende doorloopt. Van de intake naar de training en eindigend bij de aanpak bemiddeling en het benaderen van geschikte werkgevers. De gemeenteraadsleden kregen zo een goed en betrouwbaar beeld van de volledige procedure.

 

De intake wordt als eerste bezocht. Hier worden de mogelijkheden voor een traject naar werk besproken en de aanvraagprocedure van de bijstand uitgelegd. “Voor Deventer Werktalent is een vraag naar bijstand een vraag naar werk,” aldus een werkmakelaar. “Mensen vergeten vaak hun eigen talenten en wij zijn er om ze positief wakker te schudden en ze hulp te bieden.”

 

Mogelijkheden op maat

Kandidaten zijn zo kort als mogelijk is in beeld bij Deventer Werktalent, maar zo lang als noodzakelijk. Eén van die ex-kandidaten is Sharon, inmiddels werkzaam in de bediening van het Postillion Hotel in Deventer. Door middel van een training en het maken van een doelgericht plan bood Deventer Werktalent haar mogelijkheden op maat.

 

Vrijwilligerswerk

De opdracht van Deventer Werktalent bestaat naast het plaatsen van kandidaten, uit het stimuleren van de ontwikkeling van kandidaten door het doen van vrijwilligerswerk. Manager van Deventer Werktalent Dianne Kortschot: “Verdeel de aandacht en zet je netwerk in. Daar zijn wij goed in.”

 

Eindstreep

Die nauwe samenwerking met werkgevers in de regio is dé kracht van Deventer Werktalent. Gerard van Groenewoud, werkzaam bij BAM Utiliteitsbouw, is één van hen. Met de bouw van het Stadhuiskwartier in Deventer heeft BAM er in het kader van Social Return (SR) ook werknemers van Deventer Werktalent werken. Daarnaast is Groenewoud betrokken als ambassadeur bij Deventer Scoort. “Door mijn grote netwerk kan ik ze een kruiwagen bieden. Ik wil ze voorwaarts duwen, zodat ze vijf minuten eerder bij de eindstreep zijn dan de ander.”