Gratis workshops tijdens Werkcafé Live in Deventer

werkcafé 2

Op dinsdagmiddag 9 januari trappen we het nieuwe jaar af met Werkcafé Live in een nieuwe opzet. We gaan namelijk op bezoek bij Deventerse werkgevers en organisaties. Daarnaast blijven we een divers programma aan workshops bieden met als doel jou te helpen in je zoektocht naar werk.

 

Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk.  Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

 

Vanaf 13.15 uur is de inloop en om 13.30 begint eerst het plenaire programma. Marco Kok, directeur van MKB Deventer, geeft een beeld van de (komende) vacatures binnen het Midden en Klein Bedrijf in Deventer. Daarna volg je de workshop van jouw keuze ingevuld op het onlineformulier.

 

Programma:
13.15 – 13.30      Inloop & netwerken met kop koffie/thee
13.30 – 13.45     Opening
13.45 – 14.15      Presentatie door Marco Kok (directeur MKB Deventer)
14.15 – 14.30      Pauze
14.30 – 16.30     Workshop (naar keuze)

 

Locatie: De Gasfasfabriek, Zutphenseweg 6B, Deventer

 

Workshops
Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen!

 

Opvallen bij recruiters
Judith Brouwer (recruiter bij Randstad uitzendbureau en oud-deelnemer van Werkcafé Live) vertelt over haar werk als recruiter en gaat in op de vraag hoe je opvalt en een goede indruk achterlaat. Hoe zorg je dat jouw cv opvalt op de recruiters. Neem jouw cv (uitgeprint) mee zodat Judith jou van praktische tips kan voorzien.

 

Reset van lichaam en geest
Begin het jaar ontspannen met een serie rek, strek en ademhalingsoefeningen en een korte meditatie met als doel zowel fysiek als mentaal meer in balans te komen, waardoor je uiteindelijk creatiever wordt. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. Door je te focussen op je lichaam ga je uit je hoofd.  Je leert je aandacht te richten. Je adem verdiept, je hartslag en bloeddruk verlaagt waardoor je rustiger wordt en meer in balans. Bij het zoeken naar werk is het de kunst goed bij jezelf te blijven, ontspannen in je lichaam en toch energiek. Tegelijkertijd zorgt een open, flexibele en creatieve mind ervoor dat je ideeën krijgt en mogelijkheden ziet. Daar waar je je aandacht op richt daar ontstaat energie. De beste invallen krijg je als je niet denkt.

Deze workshop wordt gegeven door Pleun Schuurman van Ogenblik.nuTip: trek gemakkelijk zittende kleding aan.


Ken jezelf!
Is jouw werk voor jou een noodzakelijk iets om brood op de plank te krijgen, of zie jij werk als een belangrijk en leuk onderdeel van je leven? Is werk dat samenvalt met wie jij bent en wat je diep weg wilt voor jou een utopie? De sleutel tot niet meer hoeven werken is om ervoor te kiezen om vanuit je unieke eigenheid te gaan leven. Die eigenheid bestaat uit de kwaliteiten & valkuilen die jou kenmerken, de waarden die jij belangrijk vindt en je persoonlijke missie. Dit vormt in feite je persoonlijke kern. Door vanuit deze kern te leven en werken, krijgt je leven meer inhoud en zin. Je werkt vanuit je passie en kracht en voegt bewust iets toe aan de wereld om je heen. Wat je doet valt samen met wie je bent, met wat je kunt en met wat je komt brengen – in welke vorm dan ook.

In deze workshop vertelt Wendy Kotterink van Serena Levenskunst wat er zo bijzonder is aan het leven en werken vanuit je kern en ga je aan de slag met een bondig persoonlijk manifest met onder andere je kwaliteiten, waarden en de richting die je kiest.

 

Inschrijving is gratis maar wel graag van te voren online aanmelden.  Het formulier vind je hier.


Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]