Habteab leert snel bij Euromaster

IMG_7530

Habteab Mehreteab Wube heeft een jaarcontract gekregen bij Euromaster in Deventer. Deventer Werktalent heeft ervoor gezorgd dat de statushouder momenteel een BBL-traject volgt. Eén dag per week gaat Habteab naar school en vier dagen werkt hij in de garage. “Het is echt een droomberoep”, vertelt Habteab enthousiast.

 

“Iedereen is aardig en ik heb mijn plek echt gevonden”, geeft Habteab aan. Dit beaamt ook Raymond Voortman, bedrijfsleider van Euromaster. “Habteab heeft een grote wil om er iets van te maken. Hij knokt er echt voor en pakt de werkzaamheden snel op.” Raymond is in gesprek gekomen met Deventer Werktalent omdat hij graag de pieken met de bandenwissels in het voor- en najaar structureel wil oppakken met extra inzet.

 

Begeleiding naar werk
Martijn Harmsen van Deventer Werktalent heeft destijds zelf een paar uur meegekeken om te ervaren wat het werk inhoudt. “Dat helpt mij weer om er een geschikte persoon op te zetten. Mijn collega Bob Kruisinga was op dat moment bezig om Habteab te begeleiden naar werk.” Werkmakelaar Ilona van Rhee: “Bob informeerde mij weer over een eventuele kans voor Habteab bij Euromaster, want ik hielp hem al op weg. Zo heb ik met Habteab gezeten om motivatiebrieven te schrijven en heb hem tips gegeven voor het plegen van telefoontjes naar verschillende garages, omdat hij daar graag wilde werken.”

 

Proefplaatsing
Na een proefplaatsing van twee weken heeft Raymond Habteab aangeboden om vier dagen in de week voor Euromaster te komen werken. “Zijn motivatie gaf echt de doorslag. Aan zijn taal wordt ook gewerkt. Het bizarre toeval wil dat een klant ons hoorde praten over de meerwaarde van een taalmaatje voor Habteab. Ze zei onmiddellijk: maar dat wil ik wel doen. Zodoende gaat Habteab eenmaal per week met haar om tafel om de taal beter onder de knie te krijgen. Hoe bijzonder is dat?”

 

Erkende leermeesters
Iedereen heeft het beste voor met Habteab. “We vinden het belangrijk dat hij deze kans krijgt. Onze twee erkende leermeesters nemen hem dan ook mee op sleeptouw”, vertelt Raymond. Martijn: “Het is fantastisch om te zien dat iedereen hier zich zo inzet om iemand mee te laten participeren binnen het bedrijf.” Habteab glundert van oor tot oor. Hij doet inmiddels meer dan alleen banden wisselen. “Ik leer hier heel veel en hoop in de toekomst dit werk voort te kunnen zetten.”

 

Op de foto vlnr. Martijn Harmsen, Ilona van Rhee, Raymond Voortman en Habteab Mehreteab Wube.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 7 februari 2018.