Iedereen bij Carinova is blij met Paula en Ingrid

Huize Salland - Deventer Post - kopie

Paula Driever en Ingrid Roozen zijn al jarenlang werkzaam bij Huize Salland, één van de vele verzorgingshuizen van Carinova in en rondom Deventer. De vele veranderingen in de zorg betekende voor Paula en Ingrid dat ook zij zich moesten aanpassen. Accountmanager Lies Philippo en jobcoaches Gerda Keizer en Astrid Groot Zwaaftink van Deventer Werktalent staan de dames en service coördinator Carinova Marike Ulfman bij.

 

“Ik werk hier al 32 jaar”, vertelt Paula enthousiast. “Het is ontzettend leuk werk. Ik maakte eerst altijd alleen de kamers schoon, maar zorg nu ook dat de algemene ruimtes netjes zijn. De plantjes geef ik water en ik breng de kranten rond.” Paula en Ingrid zijn via Sallcon aan de slag gegaan bij Carinova. Ingrid: “Vooral de variëteit in het werk van de afgelopen 15 jaar is zo ontzettend leuk. Ik maak schoon, maar sta ook in de keuken voor de afwas, het dekselen van de warme gerechten en het maken van appelmoes. Ook de collega’s zijn ontzettend prettig om mee samen te werken. Het is echt een topteam.”

 

Begeleiding
Marike Ulfman is services coördinator bij Huize Salland en is ook erg te spreken over de dames. “Ze tonen goede inzet en het is dan ook niet voor niets dat ze hier al zo lang werken. De afgelopen jaren hebben we, door alle veranderingen in de zorg, wel de begeleiding geactiveerd.” Deze begeleiding bestaat uit een jobcoach van Deventer Werktalent die Paula en Ingrid tips geven hoe om te gaan met nieuwe situaties.

 

Bijschaven
Astrid Groot Zwaaftink coacht Paula en Gerda Keizer loopt één keer per week mee met Ingrid. “Ik doe dan samen met haar een aantal taken, zodat we ook nog even tijd hebben om samen rustig een kop koffie te drinken en al haar werkzaamheden door te nemen. Waar loopt ze tegenaan? Kan ze het tempo aan en wat heeft ze nodig om haar werk goed te blijven doen. Af en toe moeten we bijschaven, maar dan loopt het daarna weer heel goed.”

 

Zorgpool

“De begeleiding vanuit Deventer Werktalent is heel prettig. Ook voor mij”, vertelt Marike. “Zelf heb ik hier simpelweg geen tijd voor. Dan is het heel fijn dat je kunt terugvallen op de expertise van Deventer Werktalent.” Lies Philippo en Marike hebben regelmatig contact over wat er nodig is. Lies: “Ik hou goed in de gaten wat de werkgever wil en kan en stem zo af met de werkcoaches. Want het is belangrijk dat iedereen blij is.“ Marike vult haar aan: “en dat zijn we zeker!”

 

 

(Op de foto)
Staand: Lies Philippo, Marike Ulfman, en Gerda Keizer. Zittend: Ingrid Roozen en Paula Driever.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 5 december 2018.