Iedereen is blij met Hugo

Martijn, Hugo en Beatrix - Tauw - kopie

Hugo van Raalte digitaliseert kaarten bij Tauw op de afdeling Meten, Inspectie en Advies. Deze ontwikkelfunctie is bedacht op de afdeling zelf en ingevuld met de hulp van Deventer Werktalent. “Ik ben altijd al gek geweest van topografie en statistieken. Daarom zit ik hier ook zo goed op mijn plek”, vertelt Hugo lachend.

 

Tauw maakt werk van een divers personeelsbestand en komt hiermee ook de Banenafspraak na die werkgevers er op wijst om mensen met een afstand tot werk in dienst te nemen. “Maar we kijken niet alleen naar de zakelijke kant”, benadrukt HR Adviseur Beatrix Steenbruggen. “In onze werkzaamheden zijn we natuurlijk dagelijks bezig met duurzaamheid. We vinden dat we dat ook moeten uitstralen in ons personeelsbestand. Daarom geven we mensen met een afstand tot werk graag een kans.”

 

Draagvlak
Om draagvlak te creëren binnen Tauw is er gevraagd aan de afdelingen zelf om te kijken waar er behoefte is aan een nieuwe functie. “Het is geen beslissing van bovenaf, maar van de afdeling zelf. In dit traject heeft Deventer Werktalent ons geadviseerd in het sociaal ondernemen,” aldus Beatrix, die de samenwerking als een echte “coproductie” bestempeld. Ook Hugo zelf is tevreden over de rol van Deventer Werktalent. “Ik heb daar een workshop e-portfolio gevolgd en een vervolgcursus hierop gehad. Ook had ik een werkcoach.”

 

Bevlogen
“Mijn collega Ilona van Rhee zag in dat Hugo goed zou kunnen passen in deze functie”, vertelt werkmakelaar Martijn Harmsen van Deventer Werktalent. Hij komt al jaren over de vloer bij het Deventer Bedrijf en weet goed wat er speelt. “Ze zijn hier ontzettend bevlogen in hun sociale ondernemerschap. Dit maakt de samenwerking gewoon heel prettig.”

 

Goede match
Hugo geeft aan dat hij ontzettend blij is met de kans die hij heeft gekregen. Na een werkervaringsplek heeft hij sinds 1 juli een arbeidsovereenkomst van een half jaar. “Iedereen op de afdeling weet mij steeds meer te vinden en dat maakt het steeds prettiger werken.” HR Adviseur Beatrix Steenbruggen van Tauw vindt dit fijn om te horen: “Iedereen is ook blij met Hugo. Het is echt een hele goede match geweest. En zonder Deventer Werktalent was ons dit echt niet gelukt.”

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 1 november 2017.