Inzet werktalenten Deventer Werktalent op bouwproject Deventer

bram bij wdw

Sallcon en bouwcombinatiebedrijf WDW trekken nauw met elkaar op om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Behalve energiebesparing levert dat ook nieuwe banen op. En er is nog een opbrengst: Sallcon heeft het bouwbedrijf genezen van ‘Werkpleinvrees’.

 

Energiebesparing, nieuwe werkgelegenheid én gelukkige woningeigenaren. Met een innovatief plan slaan WDW Ontwikkelend Beheer (kortweg WDW) en Sallcon drie vliegen in een klap. Henk de Jager (adjunct-directeur van WDW) en Jeroen Kroese (directeur van Sallcon) zijn behoorlijk trots op het nieuwe concept voor het Woningabonnement. Omdat het uitvoerende werk voor een groot deel eenvoudige arbeid is, zijn er veel mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Koppelen mensen en bedrijven

Op de bouwplaats in de wijk Keizerslanden aan de noordrand van Deventer zijn Svetlana en Bram aan het werk. Svetlana maakt de huizen ter plekke schoon, terwijl Bram alle gesloopte vloerdelen en het overige afval direct naar de container vervoert. Zij werden aangedragen door Froukje Witteveen, werkmakelaar van Deventer Werktalent. Witteveen is voortdurend bezig met het koppelen van mensen en bedrijven om zo tot goede matches te komen.

 

Heel veel energie

“De inzet van mensen van Deventer Werktalent mag niet ten koste gaan van de vakman op de steiger. Maar bij dit renovatieproject en bij de woningen van het Woningabonnement gaat het echt om werk dat er nog niet is,” aldus de Jager. “De bouw leert op deze manier de mensen van Sallcon goed kennen”, zegt Kroese. “Mijn mensen, dat zijn mensen met werktalent, die extra bemiddeling nodig hebben om aan betaald werk te komen. Van dit soort samenwerkingsverbanden krijg ik heel veel energie.”

 

Lees het volledige artikel in magazine Werkt. van Cedris hier.