Jobcoach Gerda Keizers maakt werk voor alle partijen passend

Gerda bij McDonalds

Wat kan een jobcoach nu eigenlijk betekenen voor een werkzoekende, maar ook voor een werkgever? Gerda Keizers, jobcoach van Deventer Werktalent, vertelt over haar ervaringen op de werkvloer. “Ik heb eigenlijk maar één doel: het werk passend maken voor alle partijen.”

 

“Als blijkt dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt niet goed functioneert op de werkvloer dan kom ik als jobcoach in beeld”, vertelt Gerda. “En het komt ook voor dat ik bij de inwerking stelling van een dienstverband gelijk al coach, omdat iemand jarenlang niet heeft gewerkt en echt even op gang moet worden geholpen.” Om echt goed inzage te krijgen in het functioneren van de werknemer werkt Gerda direct naast de werknemer op de werkvloer. Hiermee neemt ze de werkgever de intensieve begeleiding uit handen en zorgt dat het werk passend gemaakt wordt. “We zijn er voor zowel de werknemer, de werkgever als alle collega’s op de werkvloer. Want anders gaat het niet werken.”

 

Spiegel voorhouden
De ene keer werkt Gerda in een chique modezaak, de andere keer staat ze letterlijk met haar poten in de klei om buiten plantjes te poten. Bij werkgever McDonalds in Deventer coacht ze nu drie mensen. Twee keukenmedewerkers en één gastvrouw. “Door zelf mijn handen uit de mouwen te steken ervaar ik hoe zwaar het werk bijvoorbeeld is, of hoe ingewikkeld. Maar ook zie ik hoe de persoon op collega’s reageert of andersom. Eigenlijk hou ik iedereen een spiegel voor. Vaak is een persoon helemaal niet bewust van zijn gedrag, maar als ik hem er op aan spreek op het moment dat hij iemand onjuist bejegend, dan kan ik daar gelijk op inspringen en hem kan vertellen hoe het ook anders kan.”

 

Vertrouwensrelatie
Doordat Gerda op een gelijk niveau werkt als de werknemer, bouwt ze een vertrouwensrelatie op. “Zo hoor ik ook hoe de privésituatie is en waar de persoon tegenaan loopt. Dan is het soms niet zo gek dat iemand een kort lontje heeft. Ik leer de persoon echter om hier anders mee om te gaan. Of ik breng hem in contact met iemand van het Sociale Wijkteam die eens op huisbezoek gaat. Dat werkt vaak heel goed. De balans tussen werk en privé is vaak heel belangrijk.”

 

Passend werk
Het komt ook regelmatig voor dat Gerda het advies uitbrengt om het takenpakket van iemand iets af te pellen (jobcarving). “Als iemand een uur per dag werk doet dat hem niet ligt om wat voor redenen dan ook, dan kan het al heel moeilijk worden. Als je zorgt dat het werk passend is, dan heeft iedereen hier baat bij. Want mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen echt hard werken en zijn ontzettend trouw. En ja, helaas is het soms ook zo dat we samen tot de conclusie komen dat het niet gaat werken. Ik speel altijd open kaart.”

 

Kosten?
Er zijn geen kosten aan de jobcoaching verbonden voor de werkgever als het iemand betreft uit het doelgroepenregister. Wel is het een voorwaarde dat er door de werkgever samen met de jobcoach heldere doelstellingen worden afgesproken.

 

Voor medewerkers buiten het doelgroepenregister kunnen reguliere werkgevers ook aan de bel trekken bij Deventer Werktalent. Jobcoaching is dan niet kosteloos.

 

Contact
Ook benieuwd wat jobcoaching voor u en uw werknemer kan betekenen? Neem dan contact op met uw werkmakelaar van Deventer Werktalent. Via mail of telefoonnummer: 0570 – 856 700.