John geniet van alles bij Summercamp Heino

John, Ingrid en Gert - Summercamp Heino - kopie

John Holleboom werkt sinds eind februari als klusjesman bij Summercamp Heino in Wijhe. Dit dankzij de inzet van Ingrid Dalhuisen. Zij houdt zich bij de gemeente Olst/Wijhe namens Deventer Werktalent bezig met de plaatsing van kandidaten met een afstand tot werk. “Het werk past heel goed bij mij. En dankzij Gert Kelder van Summercamp loopt alles heel goed”, vertelt John enthousiast.

 

Het is hartje zomer en in het park lopen, zwemmen en spelen vele honderden kinderen van diverse nationaliteiten. John haalt graag een grapje uit. “Pas op! Die wip heb ik net geschilderd!” De kinderen springen op en John buldert van het lachten. “Geintje,” zegt hij met een grote lach op zijn gezicht. Het is volgens Gert Kelder, de bedrijfsleider van Summercamp, typisch iets voor John. “Hij past goed in deze omgeving, weet wat hij moet doen en kan goed met de doelgroep overweg.”

 

Meedenken
De werkzaamheden van John als klusjesman zijn divers. “Niet één dag is hetzelfde. Als de groepsaccommodaties of huisjes leegkomen dan controleer ik alles. Is er iets kapot of aan vervanging toe, dan maak ik dat.” Momenteel heeft John een blessure aan zijn hand, maar hij werkt toch door. “Ik doe het wel rustiger aan. Maar Gert is dan ook zeer bereid om mee te denken wat ik wel en niet kan. Dat is fijn.”

 

Motivatie
Gert: “Juist in zo’n situatie zie je weer hoe gemotiveerd John is. Hij heeft er altijd zin in.” Summercamp Heino staat bekend als grootste groepsaccommodatie van Nederland. Het bedrijf uit Wijhe bestaat sinds 1961 en heeft 1100 bedden ter beschikking. Het seizoensgebonden werk, Summercamp is geopend van maart tot en met oktober, is bij uitstek geschikt om mensen vanuit de participatiewet weer op gang te helpen in hun zoektocht naar werk. “Dit doe ik samen met mijn collega’s van het team werk van de gemeente Olst-Wijhe”, vertelt Ingrid. “We kijken welke kandidaten we in beeld hebben en zorgen samen voor succes.”

 

Regelmatig contact
“Gert en ik hebben ook regelmatig contact”, geeft Ingrid aan. “Het is een hele fijne werkplek voor veel mensen en de samenwerking loopt heel goed.” Gert beaamt dit: “Ingrid kent ons goed en weet hoe het werkt. John pakt de dingen snel op en hij geniet van het contact met de collega’s en onze gasten. Zo is hij altijd al driekwartier voor zijn officiële werktijd aanwezig om rustig te genieten van een kop koffie en bij te praten.” John lacht: “Dat sociale contact is heel belangrijk voor mij. Laat mij maar werken.”

 

Contact
Wilt u als ondernemer binnen de gemeente Olst-Wijhe ook eens het gesprek aangaan met Ingrid Dalhuisen om personeelsvraagstukken te bespreken en het voorbeeld van Summercamp te volgen? Neem dan via telefoonnummer 06 – 413 391 56 of [email protected] contact op met Ingrid.