Kandidaten Deventer Werktalent op werkoriëntatie bij Saxion Deventer

Speeddate Saxion Deventer

Zes kandidaten van Deventer Werktalent hebben begin december tijdens een speeddate kennisgemaakt met Saxion Deventer. De kandidaten werden door Saskia Zemann, Linda Visscher en Anton Dijkstra, allen van de Saxion Dienst HRM, hartelijk ontvangen.

 

Het doel van deze speeddate was om nader met elkaar kennis te maken en de persoon achter het CV te leren kennen. In het begin was het voor de zes kandidaten een beetje spannend. Door de informele sfeer en het gevoel van gemeenschappelijkheid, voelde de kandidaten zich snel op hun gemak. “Het UWV en Deventer Werktalent zoeken met ons mee naar baanopeningen en zorgen ervoor dat  we ons verhaal mogen doen. Op deze manier leer ik mezelf nog beter presenteren”, geeft één van de kandidaten aan.

 

Werkmakelaar Renate Smit vertelt: “Bij het zoeken naar werk zijn de beperkingen van de kandidaten niet van belang. Het gaat om de talenten en alle zes de kandidaten hebben talent. Met het benoemen van de juiste baan die bij de kandidaat past en een werkgever die ervoor openstaat om enkele aanpassingen te doen, komt het goed”.

 

Op het aannemen van medewerkers uit het doelgroepenregister heeft Saxion beleid ontwikkeld. Saxion heeft in het verleden al meerdere medewerkers aangenomen. We kijken naar wat iemand kan en wil doen, wat iemand leuk vindt en proberen vervolgens binnen de personele ruimte die we hebben tot een juiste match te komen”, aldus Anton Dijkstra. Saxion was blij verrast met de goed gemotiveerde kandidaten tijdens de speeddate en gaat nu bekijken of er voor één of meerdere kandidaten een plek in de organisatie gecreëerd kan worden.