Klantgerichte Marlinda heeft een prachtplek bij gemeente Olst-Wijhe

Marlinda Rosink bij balie - kopie

Marlinda Rosink heeft een mooie receptiefunctie te pakken bij de gemeente Olst-Wijhe. Na een werkervaringsplek van negen weken heeft ze sinds november een jaarcontract op zak. Dankzij de steun van zowel de gemeente als Deventer Werktalent zit Marlinda goed op haar plek.

 

“Goedemiddag”, zegt Marlinda beleefd tegen twee mensen die zich melden voor een bijeenkomst. Ze wijst de personen naar de wachtruimte en meldt vervolgens via de telefoon dat de deelnemers zijn gearriveerd. “Dit doe ik elke middag”, vertelt Marlinda enthousiast. In de ochtend is de balie bemenst door collega’s van het klantcontactcentrum die de normale baliezaken afhandelen. “Het werk vind ik erg leuk om te doen. Ik leer veel. Zoals tekstverwerken op de computer.”

 

Knelpunt oplossen
Teamleider van het klantcontactcentrum Sanneke Halfwerk: “In de middag bemensten de collega’s van de post de receptiebalie. Zij deden dit naast hun normale werkzaamheden. Door de verhuizing van de werkplek van de postmedewerkers werd dit op een gegeven moment een knelpunt. We misten toen iemand om het bezoek te ontvangen.”

 

Iedereen kent haar
Sanneke schakelde snel en succesvol met Ingrid Dalhuisen, die als werkmakelaar van Deventer Werktalent sinds begin vorig jaar deel uitmaakt van het team Werk en Inkomen van de gemeente Olst-Wijhe. Zij kon makkelijk inspelen op de wens van Halfwerk en haar team. Ingrid: “Ik heb in het kader van de Banenafspraak gekeken wie we in beeld hebben in het gebied Olst-Wijhe. Ons oog viel al snel op Marlinda. Zij woont in Olst en veel mensen kennen haar. Samen met haar werkmakelaar Ed le Fèbre van Deventer Werktalent heb ik het vervolgens in gang gezet.” Sanneke is blij met Marlinda: “Ze is ontzettend klantgericht.”

 

Duobaan
Marlinda werkt op de Opstap bij Sallcon, maar stond zeker open voor een functie buiten Sallcon. Ed le Fèbre: “Deze duobaan doet ze fantastisch. Daarnaast is Marlinda ook echt een voorbeeld en een stimulans voor mensen binnen Sallcon die ook de stap willen maken naar een reguliere werkgever.” Ed heeft om de zoveel weken een evaluatiegesprek met Marlinda. Ook is er regelmatig contact met Sanneke: “De samenwerking bevalt echt super!”

 

Opgenomen in team
Ingrid vindt het vooral ook erg leuk om te zien dat Marlinda wordt opgenomen in het team. “Dat klopt”, vertelt Marlinda. “Ik kan altijd wel ergens terecht als ik een vraag heb. Ook ben ik laatst meegegaan met een teamuitje. Dat is ontzettend leuk.”

 

Op de foto vlnr. Ed le Fèbre, Sanneke Halfwerk, Marlinda Rosink en Ingrid Dalhuisen.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 4 januari 2018.