Marcha maakt meer dan alleen schoon bij Jumbo Boreel

Marcha Beltman bij Jumbo Boreel

Het doorzettingsvermogen leerde Marcha Beltman bij Deventer Werktalent, maar een hulpvaardige en (klant)vriendelijke persoonlijkheid is ze al van zichzelf. Sinds begin dit jaar maakt Marcha deel uit van het schoonmaakteam van Jumbo Boreel in Deventer en zorgt zij ervoor dat de supermarkt er spik en span uitziet.

 

“Een klant van ons, een vrouw in een rolstoel, had enkele boodschappen nodig. Marcha liep met haar mee de hele winkel door met een mandje aan haar arm en een zelfscanner in haar hand. Ze pakte de cola van een hoger schap en deed zo samen boodschappen,” vertelt Marieke Duhne, plaatsvervangend filiaalmanager van Jumbo Boreel. Het kenmerkt volgens haar Marcha: altijd behulpzaam en klantvriendelijk in de winkel en dat naast haar werkzaamheden als schoonmaakster.

 

Geleerd door te zetten
“Bij Deventer Werktalent werkte ik tijdens de Op Eigen Kracht(OEK)-training aan mijn doorzettingsvermogen,” vertelt Marcha. “Ik gaf soms aan dat ik niet kon komen, omdat ik ziek was. Maar vaak was ik moe of had ik geen zin. Ik heb geleerd door te zetten en gewoon te gaan. Uiteindelijk viel het altijd mee.” Nu lijkt het alsof ze al tijden in de supermarkt werkt. “Ik vind het leuk om de schoonmaak te doen. Elke dag ben ik op een andere afdeling binnen Jumbo Boreel aan het werk.”

 

Service met een glimlach
Marcha kreeg naast de training bij Deventer Werktalent hulp bij het solliciteren van haar werkmakelaar Marjon Peet. Ook werd er een jobcoach ingezet voor de nodige ondersteuning. Inmiddels gaat het werk haar goed af, ze is zelfstandig en toont goede inzet. Marieke vertelt: “In de ochtend hoor ik haar iedereen in de kantine begroeten: Goedemorgen allemaal! Ze ontvangt de gasten netjes en past goed in onze Jumboformule met de 7 zekerheden. Service met een glimlach is er één van die zij goed onder de knie heeft.”

 

Taakgericht en betrouwbaar
Matches tussen werkgever en werknemer, dit is wat Deventer Werktalent realiseert. Met deze expertise is het streven om dit jaar honderd werkzoekenden als Marcha aan werk te helpen. Jumbo Boreel staat hier ook voor open. “Hebben jullie meer talenten? Kom maar op!,” zegt Marieke glimlachend. “Het werk in de schoonmaak is misschien geen hogere wiskunde, maar vereist wel iemand die taakgericht en betrouwbaar is. En die hebben we in Marcha gevonden.” Ondertussen is de evaluatie goed afgerond en loopt het dienstverband van Marcha nog een paar maanden. Goed nieuws: “We hebben de intentie om het daarna te verlengen,” aldus Marieke.

 

Dit artikel verscheen in de Deventer Post van woensdag 31 augustus 2016.