Mark is de ICT-held van PCBO Voorst

P1340329 - kopie

Mark Gilligan is sinds 17 maart Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maar naast het feit dat hij deze titel draagt, mag hij zich ook al een tijdje de ICT-held van PCBO Voorst noemen. De Stichting heeft vijf scholen voor primair onderwijs onder haar beheer in de gemeente Voorst. Via Deventer Werktalent is Mark hier aan de slag gegaan als ICT’er en dat bevalt alle partijen heel goed.

 

Trots laat Mark zijn speldje zien die hij heeft ontvangen voor al zijn verdiensten als organisator van diverse muziekfestivals. “Deze blijk van waardering maakt mij heel blij”, vertelt Mark. Zelf is hij ook een begenadigd muzikant en verzorgt optredens op diverse grote Nederlandse en buitenlandse poppodia. Echter doet Mark dit momenteel nog op zeer beperkte basis, omdat de ziekte MS hem in zijn greep heeft.

 

Andere verdiensten
De ziekte openbaarde zich vijftien jaar geleden. Sinds 2013 ondervindt Mark hier zoveel last van dat hij op zoek moest naar andere verdiensten buiten de muziek om. Met een WsW-indicatie op zak kwam hij terecht bij werkmakelaar Arjan Draaijer van Deventer Werktalent. “Het was ontzettend jammer om te zien dat hij zijn muziektalent niet meer voor de volle 100% kon inzetten. Het is dan fijn om hem aan een baan te helpen die hij nog wel kan uitvoeren”, vertelt Arjan.

 

Positief
Deze baan vond Mark, na enige tijd te hebben gewerkt bij Sallcon, al snel bij PCBO Voorst. “Ik zit hier nu vijf jaar en het bevalt goed. In de afgelopen jaren hebben we alle oude computers vervangen en de meeste klaslokalen voorzien van digiborden.” Mark werkt nauw samen met ict-beheerder Loek de Jonge. “De samenwerking bevalt heel goed. We delen de liefde voor muziek en ict”, aldus Loek. “Ik waardeer vooral zijn gemotiveerdheid. Ondank zijn ziekte blijft Mark positief in het leven staan.”

 

Toekomst
Arjan beaamt dit: “Mark maakt altijd bewuste keuzes. In de ict zit toekomst en het helpt hem aan een meer regelmatiger levensstijl. Het is fijn als wij van Deventer Werktalent hem helpen met het bouwen van een werktoekomst.” Momenteel werkt Mark drie uur per dag. “Ik ga helaas wel hard achteruit, maar ik hou ontzettend aan deze baan. Ik hoop dat ik hier nog lang mag werken.” Met de nodige muziek op de achtergrond komt dit vast goed.

 

Op de foto vlnr. Loek de Jonge, Mark Gilligan en Arjan Draaijer.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 2 mei 2018.