Meer banen dankzij functiecreatie

renate smit en dianne kortschot 2

De Participatiewet is veel besproken onderwerp. De wet regelt dat iedereen aan het werk moet kunnen, beperking of niet. Met een jarenlange ervaring met re-integratietrajecten weet Deventer Werktalent hoe zij extra banen kan creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van functiecreatie maken werkmakelaars een geschikte match tussen werkgever en werknemer.

 

Deventer werkt in de gehele arbeidsregio samen met allerlei partners en vormt met hen de nieuwe netwerkorganisatie Regionaal Werkbedrijf. In het Sociaal Akkoord hebben werkgeversorganisaties met de overheid afgesproken dat zij de komende jaren 125.000 mensen met een afstand tot arbeidsmarkt in dienst nemen. Instellingen moeten hierbij voldoen aan de PSO-ladder (Prestatieladder Social Ondernemen).

 

Extra banen realiseren

Om deze extra banen te realiseren, zet Deventer Werktalent functiecreatie of jobcarving in. Werkmakelaar Renate Smit: “We hebben onlangs iemand van ons ingezet in een distributiecentrum waardoor het werk van orderpickers efficiënter werd.” Efficiëntie staat bij functiecreatie voorop. Door iemand met een lager niveau in te zetten die bepaalde taken overneemt van hoger gekwalificeerden, kan iedereen zich beter op zijn of haar kerntaken concentreren.

 

Trainingen voor werkgevers

Deventer Werktalent helpt de werkgever om te voldoen aan de PSO-ladder en de Participatiewet na te leven. Hierbij wordt gekeken naar een geschikte match. Manager van Deventer Werktalent, Dianne Kortschot, vertelt: “Het gaat er vooral om koudwatervrees bij werkgevers weg te nemen.” Werkmakelaars geven daarom trainingen bij werkgevers. Smit: “ Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met mensen die autistisch zijn. Allemaal om die drempel weg te nemen.”

 

Lees hier het volledige artikel uit het BestuurdersMagazine (uitgave van WGV Zorg en Welzijn).