Metin zet zich voor 100% in bij Het Goed

Metin-2

Kringloopbedrijf Het Goed in Deventer heeft een jaar geleden de keuze gemaakt om een beveiliger in dienst te nemen. Deventer Werktalent schoof Metin Ekici naar voren, dit tot volle tevredenheid van Het Goed. Metin: “Het is ontzettend leuk werk waar ik me voor 100% voor inzet.”

 

Op deze druilerige maandagochtend is het al verrassend druk bij Het Goed. De kassa loopt op volle toeren en mensen snuffelen langs kledingrekken, vazen, servies of de vele meubeltjes. Beveiliger Metin loopt rustig rond. Hij heeft het naar zijn eigen zeggen heel erg naar zijn zin. “Ik had al een werkverleden in de beveiliging, maar doordat ik ziek werd kon ik deze niet meer in de avond- en nachturen uitvoeren. Bij Het Goed kan ik mijn uren flexibel indelen en dat is heel fijn.” Metin signaleert opvallend gedrag en spreekt de klanten hierop aan, verzorgt diefstalaangifte bij de politie, maar zorgt ook voor veilige paden in de winkel.

 

Preventieve werking
Afdelingsleider Monique ter Brugge en filiaalleider Eddie Stegeman van Het Goed zijn heel tevreden over de bijdrage van Metin. “Er gaat een preventieve werking uit van de aanwezigheid van een beveiliger. Daarnaast geeft hij klanten en medewerkers een veilig gevoel”, vertelt Monique. Eddie vult haar aan: “Metin is echt heel waardevol voor ons. Hij is heel zelfstandig. In zijn rol als beveiliger is hij overal.” Het Goed in Deventer is één van de grootste kringloopbedrijven van Nederland. Eddie geeft aan dat ze een leerbedrijf zijn waar mensen de kans krijgen om een opstapje te kunnen maken.

 

Positief
Werkmakelaars Arjan Draaijer en Ingrid Dalhuisen van Deventer Werktalent zijn ontzettend positief over de samenwerking met Het Goed. “We hebben heel goed rond gekeken wat een goede plek zou zijn voor Metin. Toen ze bij Het Goed vertelden dat ook zij te maken hebben met diefstal dachten we natuurlijk gelijk aan Metin”, aldus Ingrid. Arjan: “We hebben regelmatig contact om te kijken hoe het gaat, maar we zien dat het voor iedereen heel goed heeft uitgepakt.”

 

Meedenken
Metin is Deventer Werktalent dankbaar voor alles wat ze voor hem hebben gedaan. “Niet alleen hebben ze deze mooie baan voor mij gevonden, maar ze hebben mij ook geholpen met mijn cv. Ik heb soms nog wat moeite met de Nederlandse taal en dan is het fijn dat er iemand met je meekijkt.” Werkmakelaar Arjan regelde tevens de kleding voor Metin die hij draagt bij Het Goed. “Ik heb contact opgenomen met zijn oude werkgever en die hadden nog kleding liggen. Zo denkt Deventer Werktalent graag verder mee.”

 

Dit artikel verscheen in de Deventer Post op woensdag 7 december 2016.
Foto Vlnr. Arjan Draaijer, Eddie Stegeman, Metin Ekici, Monique ter Brugge en Ingrid Dalhuisen.