Nationale Talentenbank officieel gelanceerd

Corné Hannink Fotografie is gespecialiseerd in:
- Portret fotografie
- Zwangerschaps fotografie
- Kinder fotografie
- Bedrijfs fotografie
- Product fotografie
- Evenementen fotografie
- Bruidsreportages
- Fotofeestjes
- Workshops: Leren fotograferen met een spiegelreflex camera, Nachtfotografie, studiofotografie, etc

Initiatiefnemer Niels Aussems heeft onder luid applaus het nieuwe online platform Nationale Talentenbank gelanceerd dat opgezet is ter support van personen met een arbeidsbeperking die moeite hebben met het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt.
De ondernemer zelf ken het probleem maar al te goed; hij is gediagnostiseerd met PDD-NOS, een lichte vorm van autisme die er bijvoorbeeld voor zorgt dat hij soms moeite heeft met sociale situaties en hij prikkels niet altijd goed kan verwerken. Voor hemzelf en anderen met een arbeidshandicap heeft hij besloten nu een platform te onderhouden om deze groep meer naar de voorgrond te brengen.


Lobbyen

De Waalwijker heeft de media opgezocht om zijn verhaal aan de wereld te vertellen. Ook is hij actief aan het lobbyen geweest bij gemeentelijke instanties en heeft hij contact gehad met leden uit de tweede kamer. In een gesprek met het Brabants Dagblad liet Mark Rutte al weten geïnteresseerd te zijn in het project en Aart van der Gaag van VNO-NCW / het 100.000 Banen initiatief sprak tijdens de lancering.

 

Het platform biedt een mogelijkheid voor werkgevers en werknemers om in contact te komen en geeft alsmede mogelijkheden aan de doelgroep om zichzelf verder te specialiseren en door te studeren door middel van webinars en online trainingen. Het UWV meldt dat er momenteel 200.000 personen met een Wajong-uitkering thuis zitten maar dat er ondanks goede berichten volgens Aussems nog steeds te weinig aandacht is voor deze aanzienlijke groep werkzoekenden.

 

Zichtbaarheid doelgroep
De Nationale Talentenbank wil de zichtbaarheid van deze doelgroep vergroten. Tegen een kleine maandelijkse vergoeding kunnen arbeidsgehandicapten in contact komen met bedrijven en krijgen ze een meer persoonlijke en op maat gemaakte representatie van hun kunnen. De talenten van de doelgroep worden vaak ondergesneeuwd en de vindbaarheid van de doelgroep is niet groot. Aussems en de Nationale Talentenbank willen dit gat dichten en arbeidsbeperkte personen aan werk helpen. “Veel werkgevers haken af op een papiertje, terwijl het draait om talenten en om inzet”, aldus de initiatiefnemer van de Nationale Talentenbank.

 

Meer weten? Kijk op www.nationaletalentenbank.nl