Natuurmens Michel is meerwaarde voor Het Groenbedrijf

Michel ter Woord

Michel ter Woord heeft sinds 1 september, na zijn stageperiode, een jaarcontract te pakken bij Het Groenbedrijf. Yvonne Schipper, consulent bij Deventer Werktalent heeft hier een belangrijk aandeel in gehad. “Zij heeft zich echt hard gemaakt voor het contract en het werk bevalt me ook heel goed. Ik houd van de buitenlucht en de natuur, dus ik voel me hier helemaal thuis”, vertelt Michel enthousiast.

 

De blijdschap van Michel is alleen al te begrijpen als je naar buiten kijkt vanuit de keet van Het Groenbedrijf in het Rijsterborgherpark. De kleuren van de herfst hebben de bomen in hun greep, het gras ligt er strak gemaaid bij en de eenden zwemmen in het water. Maar niet alleen het uitzicht maakt dat Michel het naar zijn zin heeft. “Met de collega’s heb ik een goede klik. We hebben dezelfde mentaliteit en dezelfde interesses. Ook krijg ik van iedereen vertrouwen en respect.”

 

Oppakken van kennis
Yvonne zag door de oriënterende gesprekken die ze had met Michel dat hij zeer geschikt zou zijn voor Het Groenbedrijf en heeft hem voorgesteld. Vervolgens hebben uitvoerder Bart Burgers en meewerkend voorman Henrie Jansen Michel op de juiste plek neergezet. “We kunnen Michel heel breed inzetten. Van schoffelen tot grasmaaien, maar ook zelfstandige werkzaamheden als onkruidbeheersing met warm water kan ik met een gerust hart aan hem over laten”, vertelt Jansen. “Michel is zeer leergierig. De kennis die hij opdoet blijft ook hangen. Hij is voor ons echt een meerwaarde.”

 

Credits opgebouwd
De Latijnse benamingen voor de verschillende planten en bloemen die er groeien en bloeien zijn wel besteed aan Michel. Hij spijkert één dag per week aan De Groene Welle in Zwolle zijn kennis bij. De opleiding wordt gestimuleerd door Het Groenbedrijf. “Het team om hem heen is fantastisch, maar het is ook echt zijn eigen verdienste”, vindt Yvonne. “In de afgelopen periode, ook gedurende zijn stageperiode van tien maanden, heeft hij heel veel credits opgebouwd door goed werk te leveren.”

 

Hechte driehoek
Yvonne en Henrie hebben dikwijls gesprekken gevoerd met Michel om hem weer op het juiste spoor te zetten als hij hinder ondervond van een terugval of wat spanning. Michel: “Ze hebben mij echt geleerd om dingen bespreekbaar te maken. Hierdoor kan ik beter de balans bewaken. We vormen een hechte driehoek.” Yvonne ten slotte: “Samen zorgen we dat mensen niet tussen wal en schip raken. Daar steek ik graag mijn nek voor uit.”

 

Dit artikel verscheen in de Deventer Post op woensdag 2 november 2016.
Foto vlnr. Michel ter Woord, Henrie Jansen, Yvonne Schipper en collega’s Dirk Lieftink en Alexander Brummer.