Nieuwe indeling kantoor biedt ruim baan voor werktalent

foto nieuwe kantoor Deventer Werktalent

Het kantoor van Deventer Werktalent is deze zomer volledig ingericht op het nieuwe werken. Met ruimte voor flexplekken, ontmoetingsbankjes en een open pantry straalt het kleurrijke kantoor datgene uit waar het reïntegratiebedrijf voor staat: betrokkenheid en met open vizier naar buiten treden.

 

Naast flexplekken in een open en kleurrijke ruimte, is één verdieping compleet ingericht voor werkzoekenden. Ruim baan voor werktalent dus. Er is een trainingsruimte voorzien van tientallen computers, van waaruit informatie opgezocht en gesolliciteerd kan worden. In de ontmoetingsruimte met kleurige banken ontvangen werkmakelaars en jobcoaches werkzoekenden voor een anoniem en open gesprek.

 

Makkelijker in contact

De nieuwe werkruimte geeft de werkmakelaars van Deventer Werktalent de mogelijkheid makkelijker met elkaar in contact te komen. Manager Dianne Kortschot vertelt: “We laten hiermee zien wat kleur en openheid in een werkruimte doet voor de samenwerking.” Geheel volgens de werkwijze van Deventer Werktalent, betrokken en met open vizier, is het nieuwe kantoor ingericht. “Het is eenvoudiger om elkaar nu op te zoeken. Dat gaat sneller dan wanneer je afgesloten van elkaar in hokjes zit.”

 

Open huis

Ook de samenwerking tussen Sallcon en de gemeente Deventer is door de nieuwe inrichting gemakkelijker geworden. Alles wordt doorgesproken op bestuurlijk niveau, teamleiders hebben een paar keer per maand structureel overleg en raken meer met elkaar in gesprek. Deze voordelen werden toegelicht tijdens het open huis van Deventer Werktalent. Een ruime opkomst was het gevolg, een zaal vol met werkgevers, relaties en andere geïnteresseerden.

 

Voor iedereen

Wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Deventer Jan Jaap Kolkman onderstreepte de belangrijke samenwerking tussen de gemeente en Deventer Werktalent en maakte tevens duidelijk dat de gemeente er voor iedereen in Deventer is. Voor iedereen die wil werken en een uitkering, Wajong of een andere arbeidsbeperking heeft. De ingelaste rondleiding oogstte veel complimenten en bewonderende blikken.

 

Voordelen voor werkgevers

Ton Hutten van Ten Kate, tevens de winnaar van de Rabobank Salland Publieksprijs, prees de goede samenwerking tussen Deventer Werktalent en werkgevers. Zichzelf als voorbeeld nemend, vertelde hij over de grote voordelen voor zijn eigen bedrijf die de deze samenwerking oplevert. “Het verminderen van de werkdruk en het oppakken van allerlei extra werkzaamheden zijn de grootste voordelen.” Dankzij de inzet van werknemers via Sallcon heeft hij meerdere grote orders kunnen klaren.