Officiële onthulling Verbindingsbank bij Deventer Werktalent

P1180505

Op feestelijke wijze werd dinsdagmiddag de mozaïeken Verbindingsbank onthuld. Oud-adjunct-directeur Simon Borst van de gemeente Deventer kreeg de eer om de bank officieel uit te pakken. De bank staat symbool voor de duurzame verbinding die Deventer Werktalent heeft met de gemeente Deventer en van en naar werk.

 

Gehuld in zwart plastic en met een oranje strik eromheen stond de bank dinsdagmiddag bij de hoofdingang van Deventer Werktalent. In het kader van het verbinden met partners, klanten en tevens gebruikmaken van elkaars duurzame verbindingen werd er begin dit jaar een ontwerp gemaakt voor de mozaïeken bank. De vakmensen in het mozaïekteam van Sallcon werkten in totaal een half jaar aan het optekenen van het ontwerp en het plakken van de duizenden mozaïeksteentjes.

 

Laatste handeling

Manager Dianne Kortschot sprak de aanwezigen toe en benadrukte nogmaals de prettige samenwerkingen die in Deventer bestaan en waarvan Deventer Werktalent ook deel van uitmaakt. Het woord daarna was aan wethouder Jan Jaap Kolkman. “Het is mooi dat we met z’n allen zoveel kunnen bereiken en laten we dat vooral op dezelfde voet blijven doen!” De officiële onthulling van de bank was voorbehouden aan Simon Borst, sinds deze week oud-adjunct-directeur van de gemeente Deventer. Het was zijn laatste functionele handeling in die functie.

 

Verbindingsdag

De vergaande samenwerking tussen de gemeente Deventer en Sallcon in Deventer Werktalent werd begin dit jaar aangescherpt op de Verbindingsdag waar ruim honderd medewerkers van Deventer Werktalent en de gemeente Deventer (Afdeling Werk en Inkomen, Jongerenloket, GROS en uitkeringsadministratie) spraken over de vraag: hoe zorg je voor een goede verbinding onderling als collega’s en met je klanten? De vele antwoorden werden de basis voor het ontwerp van de bank.

 

Deventer op Stelten

Het resultaat is een kleurrijk mozaïekspel met daarop onder andere voetstappen ‘op weg naar verbinding’, een spiegel, een welkomstmat en een regenboog. De Verbindingsbank staat dit weekend in het Worpplantsoen tijdens festival Deventer op Stelten. Na zondag 5 juli krijgt de bank een vaste plek voor de hoofdingang van Deventer Werktalent aan de Kamperstraat.