‘Open kantoor’ Deventer Werktalent goed bezocht

P1130249

Er was een ruime opkomst afgelopen donderdag bij het ‘open huis’ van Deventer Werktalent. De zaal zat vol met werkgevers, relaties en andere geïnteresseerden die luisterden naar de gastsprekers en een kijkje namen in het vernieuwde kantoor waarbij het nieuwe werken centraal staat.

 

Terwijl de regen op de ramen roffelde, luisterden de aanwezige bezoekers aandachtig naar de gastsprekers van de middag. Centraal stond de Participatiewet en de samenwerking en rol van Deventer Werktalent binnen dit geheel. Tijdens de rondleiding oogstte de nieuwe werkplek van Deventer Werktalent veel complimenten en bewonderende blikken. De open sfeer en de kleurrijke omgeving maakte voor de aanwezigen duidelijk dat het nieuwe werken voor de werkmakelaars een prettige ervaring is.

 

Voor iedereen
Wethouder Sociale Zaken Jan Jaap Kolkman trapte de middag af met een korte introductie. Beleidsmedewerker Hanneke Engels ging vervolgens in op wat de Participatiewet inhoudt en wat de gevolgen zijn. Zij onderstreepte de belangrijke samenwerking tussen de gemeente en Deventer Werktalent en maakte tevens duidelijk dat de gemeente er voor iedereen in Deventer is. Iedereen die wil werken en een uitkering, Wajong of een andere arbeidsbeperking heeft.

 

Voordelen voor werkgevers
Voorbeelden van een goede samenwerking tussen Deventer Werktalent en werkgevers werden gegeven door gastspreker Ton Hutten van Ten Kate. Hutten heeft inmiddels vier mensen via Sallcon in dienst gehad, waarvan er één momenteel bij hem werkzaam is. Het verminderen van de werkdruk en het oppakken van allerlei extra werkzaamheden noemde Hutten als ‘grote voordelen voor zijn bedrijf’. Meerdere grote orders heeft hij kunnen klaren mede door de inzet van een werknemer via Sallcon. “Ik hoef maar even te bellen om te vragen of ze iemand voor me hebben en die hebben ze tot nu toe altijd gehad,” aldus een verheugde Hutten.