Pure Africa en Deventer Werktalent zetten mens centraal

Mail_Attachment

Het gaat over mensen. Dat hebben Pure Africa en Deventer Werktalent in hun werk gemeen. Sinds begin dit jaar levert de lokale koffieleverancier Ethiopische koffie aan onze werkmakelaars en jobcoaches. De gezamenlijke MVO-gedachte maakte dat deze samenwerking tot stand kwam.

 

Alleen voor echte avonturiers: de Wildebras! Het is eén van de vijf koffies die Pure Africa schenkt en ook Deventer Werktalent heeft voor deze verantwoorde bak koffie gekozen. Wij geloven samen in de kracht van ondernemers en werken met talenten. Doordat Pure Africa Afrikaanse boeren lokaal ondersteunt met microkredieten, krijgen zij als ondernemers de kans om verder te groeien en een leefbaar inkomen op te bouwen. Deventer Werktalent steunt deze missie graag.

 

Koffieresidu opvangen
Naast het leveren van deze verantwoorde koffie, vangt Pure Africa ook de koffieresten op bij Deventer Werktalent. Het doel van dit ‘Deventer koffie residu project’ is om get koffieresidu opnieuw te verwerken in nieuwe producten en het tevens te gebruiken om grond van stadstuinen vruchtbaar te maken. Deventer Werktalent is één van de meer dan twintig bedrijven waar het residu wordt opgehaald.

 

Juiste matches
Ook bij Deventer Werktalent draait het om het verbinden van ondernemers met mensen met talenten. Wij ondersteunen je bij het nemen van de regie op jouw loopbaan en begeleiden werkzoekenden bij hun ontwikkeling om tot inzicht en nieuwe arbeidsmarktperspectieven te komen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het maken van de juiste matches tussen werkgever en werknemer, zodat we een duurzame loopbaan kunnen bewerkstelligen. Daarom staan wij achter een initiatief in sociaal ondernemerschap zoals dat van Pure Africa.

 

Deventer Scoort
Ando is ook ambassadeur van team Vurige Krijgers in de ondernemerscompetitie van Deventer Scoort. Hierin spelen zes teams tegen elkaar om werkzoekenden (‘spelers’) aan het werk te helpen, hetzij via een stageplek, werkervaringsplek of een reguliere baan. Hij vindt het een mooi, sociaal lokaal initiatief waar hij graag zijn steentje aan bijdraagt. Ook hier geldt: de mensen staan hier centraal. Lees meer over de social community Deventer Scoort op de website.