Regionaal Werkbedrijf van start

overeenkomst tekenen

Bij de oprichting van het Regionaal Werkbedrijf op vrijdag 27 maart zijn veertien gemeentebestuurders uit Gelderland, Overijssel en Flevoland, UWV, werkgevers en vakbonden aanwezig. Ook vertegenwoordigers van Sallcon en Deventer Werktalent zijn bij de aftrap van de nieuwe netwerkorganisatie voor mensen met een arbeidsbeperking of uitkering.

 

Het Regionaal Werkbedrijf is een netwerkorganisatie die mensen met een arbeidsbeperking of uitkering begeleidt naar een baan bij een regionale werkgever. Meerdere partijen in het Stedenvierkant slaan hiervoor hun handen ineen. In het Omnisport in Apeldoorn zal op vrijdag 27 maart de samenwerkingsovereenkomst worden getekend.

 

Sociaal Akkoord
Bij de openingsconferentie spreken onder meer staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Jette Klijnsma en FNV-topman Ton Heerst. De samenwerkings-overeenkomst tussen de betrokken partijen is de regionale vertaling van het Sociaal Akkoord. Ook vertegenwoordigers van SW-bedrijf Sallcon en reïntegratiebureau Deventer Werktalent zijn aanwezig.

 

ArbeidsMarkt Event
De aftrap valt samen met het WK baanwielrennen voor topsporters met een beperking, dat van 26 tot en met 29 maart wordt gehouden. Op de eerste dag van het WK is er tevens het ArbeidsMarkt Event. Deze beurs brengt werkgevers, uitzendbureaus en werkzoekenden bij elkaar.