Saxion maakt werk van inclusieve arbeidsorganisatie

Renate Smit en Anton Dijkstra van Saxion - kopie

Hogeschool Saxion werkt aan een divers personeelsbestand. “Want”, zegt projectleider HR Anton Dijkstra, “een diverse én inclusieve organisatie maakt je beter. Iedereen is relevant, dat vinden we ook belangrijk om uit te stralen. Alleen is de mate van personeelsdiversiteit en inclusiviteit nog niet voldoende zichtbaar bij ons. Daar werken we momenteel hard aan.” Deventer Werktalent ondersteunt Saxion in dit proces.

 

Saxion heeft al jaren de blik op een diverse én inclusieve arbeidsorganisatie, maar door de Banenafspraak is er nu ook een doel. Tussen 2015 en 2024 moeten er 50 fulltime banen zijn gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot werk. “De Wet Banenafspraak stimuleert ons extra om ons personeelsbestand onder de loep te nemen”, benadrukt Dijkstra. “Meer personeelsdiversiteit past ook bij ons als hogeschool. We hebben bijvoorbeeld steeds meer internationale studenten en studenten met een migrantenachtergrond. Waarom zullen we dan geen docenten voor de klas zetten met een andere afkomst?”

 

Functiecreatie

Renate Smit van Deventer Werktalent komt al ruim zeven jaar over de vloer bij Saxion en weet goed waar Dijkstra naar op zoek is. “We hebben inmiddels meerdere mensen geplaatst. Iemand op de administratie, ICT afdeling, een aantal in de catering, maar ook iemand ter ondersteuning van de docenten.” Renate organiseert regelmatig speeddates bij Saxion om kandidaten en Saxion kennis met elkaar te laten maken. Maar ook kijkt ze goed of er met een functiecreatieonderzoek meer maatwerk kan worden geleverd. “We proberen een bepaalde functie dan helemaal passend te maken voor kandidaten uit het doelgroepenregister. We pellen bijvoorbeeld de werkzaamheden af. We kijken dan goed naar wat iemand wél kan.”

 

Duurzame relatie

Dijkstra is blij met de rol die Deventer Werktalent heeft. “We hebben een uitermate plezierige en duurzame relatie. We schakelen makkelijk met elkaar. Renate denkt goed mee en is zorgvuldig.” Renate benadrukt dat ze regelmatig ook anderen inschakelt om de personeelsvraag voor Saxion op te lossen. “We werken samen met professionals van het UWV en professionals uit onze eigen organisatie zoals een jobcoach. Na al die jaren weten we heel goed waar de behoefte ligt.”

 

Goed werkgeverschap

Saxion wil volgend jaar nog meer gaan inzetten op een diverse én inclusievere arbeidsorganisatie. “Ze zijn echt een voorbeeld van goed werkgeverschap”, vertelt Renate. Dijkstra geeft aan het een normale zaak te vinden. “We erkennen de maatschappelijke noodzaak. Maar van groter belang is dat we het doen vanuit ons hart.”