Sezer is geliefd bij Sjampetter en Eigenwijs

Geblurde foto Sjampetter - kopie

Sezer Ök heeft via Deventer Werktalent bij de Sjampetter en Eigenwijs in Deventer de kans gekregen om zich verder te ontwikkelen. Eigenaren Jelger Bulten en Marloes Altena van de horecabedrijven zijn erg tevreden. “Ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft, want er is er niet één zo goed als Sezer”, vertelt Marloes enthousiast.

 

In 2014 is Sezer begonnen bij de Sjampetter voor tien uur per week in de  zomerperiode. Hij houdt zich bezig met het klaarmaken van het terras. Tafels schoonmaken, kettingen uit de stoelen halen, terras vegen en het klaarzetten van de asbakken op tafel. Kortom, zorgen dat het er schoon en netjes uitziet, nadat de tafels weer een nacht buiten hebben gestaan. “Ik vind vooral het contact met de collega’s erg leuk. Ook de gasten zijn altijd aardig tegen mij”, geeft Sezer aan.

 

Uitbreiding werkzaamheden
Omdat er meer werk was en Sezer zelf ook werk zag liggen heeft hij gevraagd of hij meer uren mag draaien bij Marloes en Jelger. Hij zet nu ook ’s ochtends koffie, maakt de glazen schotten schoon op het terras, veegt de kelder aan, stofzuigt trappen en werkt in de afwaskeuken. Sezer: “Het is fijn dat ze iets hebben gedaan met mijn vraag om meer werk.” Inmiddels werkt Sezer in de zomermaanden meer uren dan in de winter, wanneer het relatief wat rustiger is. Daarnaast schenkt Sezer nog koffie en thee bij zorginstelling Groote en Voorster.

 

Op zijn plek
Martine Bosman en Lies Philippo van Deventer Werktalent zijn blij met de kans voor Sezer. “Hij is bij de Sjampetter en Eigenwijs helemaal op zijn plek. Alles kan hij op zijn eigen tempo doen”, vertelt Martine. “Marloes en Jelger geven hem echt de ruimte. Maar zeker ook om zich verder te ontwikkelen”, vult Lies aan. Deventer Werktalent heeft Sezer op weg geholpen door de training Duidelijke Taal aan te bieden, zijn cv samen te stellen en uiteindelijk de kennismaking met Marloes en Jelger te regelen.

 

Goede werkrelatie
Sezer en Marloes hopen dat de goede werkrelatie nog lang mag blijven duren. “Ik vind het fantastisch dat ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. Ik wil hier dan ook niet meer weg”, aldus Sezer. Marloes: “In augustus heeft hij altijd een langere periode vrij. We krijgen dan wel eens een vervanger, maar eigenlijk hebben we het liefst Sezer”, geeft ze met een knipoog aan.

 

 

Op de foto: Martine Bosman, Lies Philippo, Sezer Ök en Marloes Altena op het terras van de Sjampetter.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 6 juni 2018.