Sjors werkt bij Esdec met een brede glimlach

P1310996 - kopie

Op basis van vertrouwen en de brede glimlach van Sjors heeft Esdec in Deventer hem een contract aangeboden als medewerker orderpicker. Door de bemiddeling van Deventer Werktalent zit Sjors op zijn plek. Sinds september heeft Sjors zelfs een arbeidsovereenkomst op zak.

 

In het magazijn van Esdec aan de Londenstraat ziet alles er zeer goed georganiseerd uit. Grote dozen met daarin montagesystemen voor zonnepanelen staan hoog opgestapeld. Achterin het magazijn is er ruimte voor de meer kleinere onderdelen. Sjors weet alles te liggen en heeft de taak om alles netjes te houden. “Het werk is heel erg leuk. Ik zorg voor het orderpicken en dat containers op tijd worden geleegd.”

 

Opgewekt humeur

Je ziet dan ook niets op de grond liggen in het magazijn. Volgens warehousemanager Chris van Vreeswijk van Esdec is dat ook de bedoeling. “We zijn ontzettend blij met het werk dat Sjors levert. En het mooie is zijn opgewekte humeur. Dat maakt hem een fijne medewerker.” Chris geeft aan dat Esdec het belangrijk vindt om mensen met een afstand tot werk een kans te geven op de arbeidsmarkt. “Het is een stuk sociaal ondernemerschap, maar tegelijkertijd stellen we ook bepaalde eisen aan een kandidaat.”

 

Coaching en ondersteuning

Chris geeft aan dat de samenwerking met Deventer Werktalent in de persoon van werkmakelaar Maarten Waalkens op dat gebied heel goed loopt. Maarten: “Door regelmatig met de werkgever en mijn collega’s bij Deventer Werktalent in gesprek te gaan, weet ik wat de werkgever wil en wat de kandidaat kan.” Dat er mogelijkheden waren voor Sjors bleek al snel uit het traject dat hij doorliep bij Deventer Werktalent. Ilse van Voorden coachte en begeleidde Sjors na zijn schoolperiode bij Arkelstein. Toen de vacature voor orderpicker vrij kwam werd de match snel gemaakt.

 

Onderdeel van het team

Sjors geeft aan zeker iets te hebben gehad aan de coachingsgesprekken. Het heeft hem een stap verder gebracht. Hij is dan ook blij met de kans en ervaring die hij kan opdoen bij Esdec. “Ik voel mij ook echt onderdeel van het team”, lacht hij. Chris: “Sjors is heel dienstbaar en daardoor zit hij in het magazijn en bij Esdec goed op zijn plek.”

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 6 december 2017.