Soleo ziet snel het talent van medewerkers

Soleo 1

Bij Soleo, een klantencontactcenter in Deventer werken in totaal 135 mensen en zijn groeiende naar 260. De afgelopen maanden zijn er circa 50 personen aangenomen die afkomstig zijn van Deventer Werktalent en UWV.

 

“Wij hebben een variëteit aan mensen binnen ons bedrijf. Van laag tot hoog opgeleid. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal”, vertelt Stijn Delhez, trainer en coach bij Soleo. Niels Ooms van Deventer Werktalent zorgt er samen met het UWV voor dat kandidaten de weg weten te vinden naar deze sociale onderneming.

 

Voorlichtingsdagen
Regelmatig houdt Soleo voorlichtingsdagen om nieuwe medewerkers te werven. “Een callcenter heeft nog altijd last van een bepaald imago. Niemand gaat daar vrijwillig werken. Maar als ze eenmaal met ons hebben kennis gemaakt dan zien ze de mogelijkheden”, vertelt Stijn. Niels Ooms van Deventer Werktalent beaamt dit. “Soleo is een ontzettend leuke werkgever, waar mensen met veel plezier werken. Ze zetten mensen in hun kracht en bieden ze een opleiding aan. Tijdens de voorlichtingsdag mag iedereen ook alles vragen en meekijken op de werkvloer.”

 

Sleutel tot succes
“De sleutel tot ons gezamenlijke succes is dat we de drempel voor de kandidaten heel laag neerleggen”, vertelt Stijn over de samenwerking tussen Deventer Werktalent, UWV en Soleo. “Wij maken geen nummertje van ze of drukken een stempel op iemand.” Joyce van Hattem, manager ContactCenter geeft aan dat de tijdsinvestering van Soleo aan de voorkant, zich terugbetaalt als je met Deventer Werktalent in zee gaat. “Zij maken voor ons al een voorselectie en bijna altijd zijn dit de juiste mensen voor ons.”

 

Geen wanklank
Niels houdt als werkmakelaar de vinger aan de pols en loopt ook zelf regelmatig over de werkvloer. “Ik hoor eigenlijk nooit een wanklank. Dit komt mede door het vertrouwen dat ze krijgen.” Stijn: ““Wij zetten mensen op onze eigen loonlijst. Want als je zelf goed bent voor je mensen dan zijn je mensen het ook voor jou en de klant.”

 

Contact
Wilt u ook gebruik maken van de diensten van Deventer Werktalent? Neem contact op met Niels Ooms, [email protected] of telefoon 0570 – 856700.

 

Op de foto Stijn Delhez van Soleo en Niels Ooms van Deventer Werktalent.