Sollicitatietraining Deventer Werktalent helpt Matthew aan werk

handen schudden

Als postbezorger bij Van Straaten Post zit Matthew Broekman helemaal op zijn plek. Deventer Werktalent en zijn vaste werkmakelaar hielpen hem via verschillende cursussen en begeleiding aan werk.

 

Iedere ochtend staat Matthew bijtijds op, klokt hij in op zijn bezorgscooter en begint het sorteren van de post op postcode. Zodra dat klaar is, laadt hij zijn scooter vol en voorziet hij de bewoners van Borgele en Keizerslanden van post. Werkmakelaar Hans Zwart begeleidt hem vanuit Deventer Werktalent en ziet dat Matthew opbloeit in zijn werk.

 

Cursus zelfvertrouwen
Verschillende cursussen hielpen Matthew de afgelopen jaren om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Deventer Werktalent bood hem de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus zelfvertrouwen. “De cursus hielp me voor mezelf opkomen. Dat heeft me echt goed gedaan,” vertelt Matthew trots. Hans vult aan: “Matthew had eerst last van faalangst bij verschillende banen, maar heeft daar zelf hard aan gewerkt en hij is behoorlijk veranderd.”

 

Mooiste baan
Iets waar Matthew vaak tegenaan liep was zijn werktempo. Dat lag lager dan bij zijn collega’s. Het leidde ertoe dat hij begin dit jaar wegging bij zijn vorige bedrijf. “Hans bood aan om een sollicitatietraining te gaan doen.” Die training bezorgde hem uiteindelijk zijn mooiste baan tot nu toe. “Ik leerde hoe je een sollicitatiegesprek aangaat, contact op kan nemen met bedrijven en hoe je binnen kunt komen,” vertelt Matthew. Dat leidde tot zijn huidige baan als postbezorger.

 

Eigen baas
Bij Van Straaten Post doet hij langer over zijn bezorgronde dan zijn collega’s, maar hij maakt het netjes en zonder problemen af. “Het is super om eigen baas op de scooter te zijn. Ik kon eerst mijn collega’s nooit bijhouden, nu doe ik het op mijn gemak. Als ik alle poststukken maar bezorgd heb.” Bezorgmanager Wieke Netten is ontzettend tevreden met Matthew. “Hij gaat door tot alles klaar is. Soms moeten we er zelfs een rem op zetten,” lacht ze.

 

Speeddate
In een speeddate met kandidaten van Deventer Werktalent sprong Matthew er voor Wieke meteen uit. “Hij was wat onzeker, maar tegelijkertijd zeer gemotiveerd. Hij viel meteen goed in de groep en is inmiddels veel zekerder van zichzelf.” Matthews contract is inmiddels met een half jaar verlengd tot aan april. “De samenwerking met Deventer Werktalent is erg goed. Als wij een vacature hebben, laten we dat meteen aan hen weten!”

drukwerkdeal

Online drukkerij Druk­werkdeal  in Deventer gaat op een bijzondere manier personeel wer­ven.  Dat gebeurt via een Meet&Match op vrijdag 28 februa­ri.  Geïnteresseerden kunnen zich voor 17 februari opgeven: www.pe­opleandprint.com/meet-match   Doel is een kennismaking tus­sen  werkgever en kandidaten met de hoop op een geslaagde match. Het is voor het eerst dat de groeiende online drukkerij van ei­genaar  Marco Aarnink op deze ma­nier  naar werknemers zoekt. Ze krijgen een presentatie van het be­drijf  en een rondleiding door de productieruimtes en de kantoor­panden. Zowel de locatie aan de Solingenstraat als de Maagden­burgstraat  worden bezocht. Zo wordt ook kennis gemaakt met eventuele toekomstige collega’s. Na afloop kunnen deelnemers vra­gen  stellen. Drukwerkdeal hoopt zo op een laagdrempelige manier potentieel talent te ontmoeten. Het bedrijf is vooral op zoek naar kandidaten voor de afdelingen marketing en IT & Development. Bron: De Stentor