Speeddate bij gemeente Deventer

Speeddate gemeente Deventer

Tien kandidaten hebben tijdens een speeddate in november kennisgemaakt bij de gemeente Deventer voor een baan bij het team Telefonie & Post en het team Toezicht. De speeddate is georganiseerd door de gemeente Deventer en Deventer Werktalent in samenwerking met het UWV. Bij drie kandidaten heeft dit geleid tot een baan. Zij gaan werken bij de gemeente Deventer.  

 

De middag begon met een elevatorpitch, waar iedereen zich in een minuutje voor kon stellen. Vervolgens hebben Helma de Vos en Wim Beauveser, de managers van team Telefonie & Post en het team Toezicht, een toelichting gegeven over de inhoud van de functies en de werkzaamheden binnen het team. Na de toelichting en het drinken van een kop koffie en thee was het tijd voor het spannendste onderdeel: de speeddate. “De sfeer was heel laagdrempelig en informeel”, vertelt werkmakelaar Renate Smit van Deventer Werktalent enthousiast. “De kandidaten hebben zichzelf gepresenteerd tijdens de speeddate en dat heeft iedereen fantastisch gedaan.”

 

Kansen
Renate noemt de samenwerking tussen Deventer Werktalent, het UWV en de gemeente Deventer een “win-win-winsituatie”. Ze is erg blij met de kansen die de gemeente Deventer biedt aan werkzoekenden. Aysegul Celik van de gemeente Deventer is ook enthousiast over de samenwerking en geeft andere werkgevers de tip om vooral te gaan speeddaten. Het ‘negatieve’ beeld wat je vooraf misschien zou kunnen hebben over kandidaten, zoals een moeilijke doelgroep/vraagt veel aandacht en begeleiding wordt met de grond gelijk gemaakt is haar mening. “Het is fantastisch om te zien hoe kandidaten zich hebben gepresenteerd en hebben laten zien dat zij een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de organisatie.”